Afbeelding

Stichting Recreatie voor het Zorgenkind opgeheven

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - De Nistel, gelegen aan Piet Geersdijk 4, is voor menigeen in Nistelrode en omgeving een begrip. In de loop der tijd hebben zich daar de nodige veranderingen voorgedaan.

Hoe het begon
Op 3 april 1974 werd de Stichting Recreatie voor het Zorgenkind De Nistel opgericht. Op de mooie, landelijke locatie aan de Piet Geersdijk werd een eenvoudig vakantieverblijf gerealiseerd. Daar hebben talrijke gezinnen en mensen met een beperking met veel plezier van geprofiteerd. Na de cafébrand in Volendam in 2000/2001 werd op last van de brandweer het vakantieverblijf, waar ook kon worden overnacht, gesloten. Het risico van brand was te groot.

Het Stichtingsbestuur zag nadien kans om de ruimten van het vakantiehuis te verhuren aan Stichting Dichterbij uit Gennep. Zoals bekend biedt Stichting Dichterbij hulp en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. De Nistel was uitstekend geschikt om daar een aantal dagactiviteiten onder te brengen. Na verloop van tijd rijpte bij een aantal (oud-) medewerkers van Dichterbij het plan om zelf de exploitatie van De Nistel over te nemen. Inmiddels was het hoofdgebouw ingrijpend gerenoveerd en was het buitenterrein op een indrukwekkende heringericht. De Nistel was uitgegroeid tot een prachtige voorziening. Een pareltje in de Maashorst.

Na intensief overleg met het bestuur van de Stichting Recreatie voor het Zorgenkind volgde eind 2020 de overdracht van het totale complex aan Paul en Kim Rademaker. Ze hebben een VOF opgericht onder de naam De Nistel, waar ook Paul Eijkelkamp deel van uit maakt. Op dit moment zijn gemiddeld per week 22 medewerkers actief op De Nistel.

De Stichting Recreatie voor het Zorgenkind De Nistel is op 14 januari 2022 opgeheven. Tegelijkertijd is een nieuwe stichting opgericht met de naam Stichting Dokter Gérard van Swelm. Deze naam is gekozen als eerbetoon aan de stichter van de Stichting Recreatie voor het Zorgenkind De Nistel. De nieuwe stichting heeft als doel het beheer en instandhouding van het gevormde vermogen, zijnde de opbrengst van de genoemde transactie.

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 14 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 15 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 18 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 18 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 18 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze