Afbeelding

Gilde Heeswijk vierde met de Nederlandse Adelvereniging het Oranjebal

Kunst & Cultuur

NOORDWIJK/HEESWIJK-DINTHER - Beschermvrouwe Hermance van Heeckeren van Kell nodigde zaterdag 23 april het Sint-Willebrordusgilde uit om gast te zijn op het Oranjebal in Noordwijk. In Grand Hotel Huis ter Duin ontving het gilde 560 adellijke gasten uit heel Europa. Door de erehaag van het gilde stroomden twee uur lang de gasten binnen; de dames gekleed in prachtige galajurken en de heren in jacket. Het gilde had vanwege de oorlog in Oekraïne zich met geel/blauwe linten gekleed om de aandacht te vestigen op de verschrikkingen van deze oorlog. Tijdens het Oranjebal werd aangekondigd dat er inmiddels al € 50.000,- door de gasten was verzameld voor hulp in Oekraïne. 

In de grote zaal van het hotel waar alle gasten aan prachtige tafels zaten, verraste het binnentrekkende gilde met een vendelhulde (gebracht door Janne Oskam), op het podium de 560 gasten. Nadat de tamboers nog een showmars opgevoerd hadden, werd er met een lekker buffet in een andere zaal nog even gezellig nagepraat over het verloop van deze prachtige en interessante dag.

De overheid bedankt hierbij haar beschermvrouwe en alle leden die meegewerkt hebben aan deze mooie dag voor hun inzet en saamhorigheid.

Het was geweldig!