Afbeelding
Bart Hellings

Nieuw rolstoelvriendelijk pad bij Natuurtheater de Kersouwe

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Bij de Kersouwe is weer hard gewerkt in de aanloop naar het nieuwe theaterseizoen. Eén van de grootste aanpassingen voor bezoekers is de aanleg van een compleet nieuw rolstoelvriendelijk pad; al meerdere jaren een grote wens van het natuurtheater. Het pad vervangt de eerdere trap, die er ruim 25 jaar lag. 

Het pad is aangelegd door de onderhoudsploeg van de Kersouwe in goede samenwerking met Gebroeders Dijkhoff. En met medewerking van Langenhuizen Hoveniers zijn tevens nieuwe struiken en bomen geplant. Met deze aanpassing is het voor rolstoelgebruikers – en uiteraard alle andere bezoekers – mogelijk om op prettige wijze vanaf de kleine tribune bovenaan richting de grote tribune, toiletten en het plein achterop het terrein te rijden dan wel te lopen. Hiermee vergroot het theater de toegankelijkheid voor haar bezoekers aanzienlijk, zonder de focus op natuur en bos uit het oog te verliezen.

Andere aanpassingen betreffen de installatie van WiFi op het hele terrein en een restyling van het plein en het spelershuis. Het theaterseizoen van de Kersouwe start vrijdag 13 mei met het Open Podium (gratis toegang). Daarna zijn er tot en met zaterdag 1 oktober vrijwel elke week optredens. Op www.kersouwe.nl is het complete programma te vinden en kunnen kaarten besteld worden.