Afbeelding
Picasa

Eindelijk weer een korpsavond; met sirenes en zwaailichten

Kunst & Cultuur

NISTELRODE – Terwijl corona ons land beheerste ging het voor de vrijwilligers van post Nistelrode gewoon door. Alhoewel, niet helemaal gewoon. Want naast de inzet die deze brandweerlieden tonen, is het ook elk jaar tijd voor de nodige ontspanning. Zaterdag 23 april kon er eindelijk weer een korpsavond georganiseerd worden en voor de muziek harder ging en het feest kon beginnen, werden eerst nog de nodige schouderklopjes, bedankjes en diploma’s uitgereikt.

Trouwe inzet
Na drie jaar kon er stilgestaan worden bij de bijzondere prestaties van de korpsleden en ook afscheid genomen van tientallen jaren vrijwilligerswerk en ongekende inzet. Cluster-commandant Pieter Verlijsdonk feliciteerde de mannen met de behaalde resultaten, tijdens deze passende bijeenkomst voor de jubilarissen en vertrekkende leden. De personen die na jarenlange trouwe inzet de post gaan verlaten of die een jubileum te vieren hebben verdienen de aandacht die daarbij hoort.

Diploma’s
Dennis en Bart hebben de opleiding tot bevelvoerder met succes afgerond en bevorderd in de functie van bevelvoerder met de rang brandmeester.
Bram Lindhout: Vijf jaar in de functie van Manschap A en chauffeursdiploma behaald. Bevorderd naar Manschap B in de rang van hoofdbrandwacht. Bram heeft tevens de opleiding oefenleider afgerond.

Nieuwe leden
Luuk van Bakel, Koen van Hees, Rens van der Heijden
Mike: bevorderd naar manschap B in de rang van hoofdbrandwacht (niet aanwezig)
Menno en Tim: opleiding manschap-bevorderd naar Manschap A in de rang van brandwacht.
Bas: heeft ook zijn diploma behaald.
Geert (van der Lee): opleiding oefenleider
Arjan: chauffeursdiploma

Drie jubilarissen:
Edwin Kling: (20 jaar) behaalde in 2013 het diploma bevelvoerder en de laatste jaren had hij iets minder tijd voor de brandweer in verband met drukte in de zaak die van zijn vader is overgenomen.
Tom Verbruggen kwam 1 februari 2020 in dienst (inmiddels bijna 15 jaar), in dienst bij de gemeente Bernheze begonnen als medewerker preparatie, preventie en pro-actie. Hierna de 24-uurs dienst in Nijmegen bij de repressie en volgde de opleiding tot bevelvoerder. Een hoogtepunt was het landskampioenschap met de ploeg. HIj behaalde zijn diploma brandweerinstructeur en start binnenkort met de opleiding tot officier van dienst.

Bart Pennings startte 1 februari 2020 en is inmiddels bijna 15 jaar in dienst. Na zijn opleiding voor de marechaussee, korte tijd werkzaam Hubo, hierna bij Brandweer Nistelrode en ging mee met de wedstrijdploeg voor het Landskampioenschap in 2014. Opleiding manschap in Cuijk. 

85 jaar brandweerervaring.
André, John en Nico hebben ruim twee jaar geleden al in het zonnetje gestaan tijdens het uitreiken van de koninklijke onderscheidingen, werden deze avond persoonlijk toegesproken.

Nico Meulendijk; Per 1 augustus 1990, gestopt op 1 augustus 2020. Precies 30 jaar in dienst. In verband met drukte op de zaak kwam er minder tijd voor de brandweer en heb je besloten om na precies 30 jaar te stoppen, een jubileum ook meteen een afscheid. André Verbruggen; Per 1 januari 1990 kwam hij in dienst en uit dienst per 1 september 2020, met ruim 30 dienstjaren. Gestart bij de bedrijfsbrandweer van CHV kwam hij bij Brandweer Nistelrode. Bij de CHV deed hij de opleiding tot bevelvoerder en heeft als reserve bevelvoerder in Nistelrode gefunctioneerd. Zijn hart lag bij het chauffeur zijn en ging in 2014 samen met Tom zijn zoon in de wedstrijdploeg mee en won het landskampioenschap.
John Herckenrath; In dienst sinds 1 juli 1994 en gestopt op 1 mei 2021, met bijna 27 jaar dienstverband. In no-time doorgestroomd tot bevelvoerder. en oefenleider van de wedstrijdploeg waarmee hij in 2014 landskampioen werd.
Hans van de Heijden is postcommandant Nistelrode en heeft afscheid genomen als vrijwilliger, maar blijft aan de post verbonden als postcommandant.