Betty Mulders, Jo Wijnen, Marleen Frunt en Peter Deerns
Betty Mulders, Jo Wijnen, Marleen Frunt en Peter Deerns

DeMooiBernhezeKrant bezorgen voor een goed doel

Welzijn & Maatschappij

HEESCH – Dat niet alleen jongeren DeMooiBernhezeKrant bezorgen bewijst wel het aantal volwassenen dat elke week op woensdag of donderdag op pad gaat. Zo ook Peter Deerns (63) en Marleen Frunt (57) uit Heesch. Zij bezorgen DeMooiBernhezeKrant door weer en wind maar…. niet om voor zichzelf een zakcentje te verdienen. Dit tweetal gaat om toerbeurt namelijk op pad om geld te verdienen voor stichting Vrienden van Kurland.

Peter
“Ik bezorg, samen met Marleen en andere mensen van Vrienden van Kurland, DeMooiBernhezeKrant in de omgeving Broekhoek en de Beemd. Het zijn samen ongeveer 24 straten waar we met z’n tweeën zo’n vier uur over doen; dus twee uur per wijk zeg maar. We lopen deze wijken voor stichting Vrienden van Kurland. Kurland is een ‘township’ in Zuid-Afrika, waar mensen wel wat hulp kunnen gebruiken. Met deze steun kunnen weer nieuwe projecten worden opgestart, projecten op het gebied van sport en welzijn. Deze projecten helpen mensen onder andere bij het opbouwen van een beter leven.

Marleen en ik lopen deze twee wijken niet elke week hoor. De ‘werklast’ wordt verdeeld over tien personen, waardoor de meesten één keer per twee weken aan de beurt zijn om de twee wijken te lopen. Wat ik leuk vindt aan het bezorgen van de krant is dat naast de ondersteuning van een goed doel, je ook de bonus hebt van een beetje extra beweging! Alleen als de weergoden niet meewerken, als het regent, is het lastig om de kranten droog en netjes in de bus te bezorgen, maar gelukkig is de bezorgtijd redelijk flexibel waardoor je meestal wel even kunt wachten op een drogere periode.

Ik zou het echt meer mensen aan kunnen raden om DeMooiBernhezeKrant voor zichzelf of voor de vereniging waarin zij actief zijn, te gaan bezorgen. Aan het einde van de ronde heb je een voldaan gevoel omdat je een lekkere wandeling hebt gemaakt en je verdient er geld mee, voor jezelf of voor je vereniging. In dat laatste geval heb je meteen bijgedragen aan een maatschappelijk doel. En het is natuurlijk goed dat de inwoners van Bernheze elke week weer die mooie krant kunnen ontvangen en op de hoogte blijven van wat er allemaal gebeurt in onze vijf kernen. 

Ik zou het persoonlijk de jeugd gunnen om een centje bij te verdienen met het rondbrengen van deze krant, maar als daar het animo te laag voor is biedt dit nu voor ons als stichting een mooie kans om iets te betekenen voor de maatschappij, ins ons geval dus stichting Vrienden van Kurland.”

Marleen
“Ik bezorg dus samen met onder andere Peter DeMooiBernhezeKrant. We zijn, zoals Peter al zei, met tien mensen op dit moment maar hopelijk worden dat er nog wat meer. Ik loop als vaste invaller mee dus al naar gelang de behoefte is loop ik de twee wijken. Het is lekker om buiten bezig te zijn. Je bent in beweging en je ziet vaak iemand om (kort) een praatje mee te maken. Ik doe zelfs ideeën op voor mijn tuin tijdens het bezorgen! 

Ik heb tot nu toe eigenlijk nog geen bezorgrondje gehad waarvan ik dacht ‘hè bah’. We hebben een keer regenachtig weer gehad en toen moesten we een uurtje wachten maar dat was ook zo erg niet. Ik zou mensen die twijfelen over het bezorgen van de krant mee willen geven dat het, los van de inkomsten voor jezelf óf voor je vereniging, het een mooie manier is om lekker in de buitenlucht bezig te zijn. Het is bovendien gezellig om mensen uit je dorp te zien en daar even een praatje mee te maken én… je bent in beweging. Alleen maar win-win!

Het feit dat we dit met een groep mensen doen, allemaal voor een goed doel, geeft een goed gevoel. En het geld dat we binnenhalen is ongeveer het bedrag waarmee wij negen maanden een crèche in Zuid-Afrika, waar wekelijks zo’n 60 tot 80 kinderen komen zodat de (meestal alleenstaande) moeders kunnen werken of even worden ontzien in de zorg voor hun kind, kunnen ondersteunen.”

Afbeelding
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 11 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 14 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 15 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 15 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze