Anne en Emiel; “Met de energie-ontdekkoffer van BECO spoorden we de grote stroomgebruikers op.Verduurzamen van je huis, begin er gewoon aan
Anne en Emiel; “Met de energie-ontdekkoffer van BECO spoorden we de grote stroomgebruikers op.Verduurzamen van je huis, begin er gewoon aan Beco

BECO Duurzaamheidsmarkt

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE -  Zaterdag 23 april organiseert BECO een Duurzaamheidsmarkt over wat je zelf kunt doen om zuiniger te zijn met energie en welke maatregelen te nemen zijn om minder energie te gebruiken en te besparen. Er is van alles te zien en te beluisteren bij de deskundigen die zich presenteren.

Wat kun je zelf doen?
Energie besparen en maatregelen nemen begint natuurlijk in je eigen huis. Maar wat kun je doen? Zijn er kleine maatregelen te nemen die een grotere bijdrage leveren en die betaalbaar zijn? Kun je dat allemaal zelf uitvinden of kun je wat hulp gebruiken? Op de BECO Duurzaamheidsmarkt krijg je daar nog meer zicht op. Burgemeester Moorman en wethouder Wijdeven zijn te gast bij BECO Duurzaamheidsmarkt die om 13.00 uur van start gaat.

Wat doet de gemeente?
Burgemeester Moorman geeft uitleg over de rol en de taken van de gemeente. De burgemeester is voorzitter van de Stuurgroep in Noordoost-Brabant die een Regionale Energie Strategie op moet stellen. In alle gemeenten moeten maatregelen genomen worden en plannen gemaakt worden. Hoe gaat dat en lukt dat? Wethouder Rien Wijdeven zal vertellen wat de rol van de gemeente is. Wat doet Bernheze? Komen er windmolens, velden met zonnepanelen en wat gebeurt er nog meer?

BECOlateurs en Energiekoffers van BECO op de Duurzaamheidsmarkt
Door BECO worden energiekoffers ingezet voor leden om zelf in huis verbruikers en verspillers op te sporen. Een belangrijke service die door BECO is georganiseerd met de inzet van BECOlateurs. De BECOlateurs vormen het technisch kennisplatform van BECO. Het zijn vrijwillige specialisten met veel kennis van bouwkunde, installatietechniek, elektrotechniek en domotica, energieopslag en ervaren met verduurzamingstechnieken. Zij gaan met jou in gesprek. Kom het zien, horen en beleven op de Duurzaamheidsmarkt.

Opening Postcoderoos
Bij van Zutphen Elektro is het dak van het bedrijf vol gelegd met zonnepanelen. Daar zijn verschillende inwoners uit Bernheze mede eigenaar van.
De officiële opening wordt 23 april verricht door de burgemeester. Tijdens de Duurzaamheidsmarkt is er informatie over hoe het werkt en kunnen nieuwe initiatieven besproken worden.

Enirgy – Centrum voor duurzaam wonen
Hoe kan jouw woning verduurzamen? Enirgy kan daarbij helpen. Zij brengen positieve energie naar jouw woning! Informatie om te komen tot een aardgasvrij huis: van zonnepanelen tot infraroodverwarming, van isolatie tot warm water zonder gas. Daarbij kun je kiezen voor één van de oplossingen, stap voor stap verduurzamen of voor in één keer volledig aardgasvrij gaan wonen.

Meer informatie is te zien op de website van BECO. 

BECO, de Bernhezer Energie Coöperatie is er voor alle inwoners en bedrijven in Bernheze. De bedoeling van de coöperatie is om met alle inwoners te werken aan energiebesparing en het gebruik van duurzaam opgewekte energie. Bij de coöperatie hebben de leden het voor het zeggen.

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 18 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 21 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 22 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 22 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze