Afbeelding

Democratische Kwaliteit

Gemeentenieuws

Lokaal bestuur is constant onderhevig aan evolutie. Het speelveld verandert door decentralisatie en regionalisatie, en ook het beleid ontwikkelt zich door; denk aan de energietransitie en de Omgevingswet. Lokaal bestuur staat dicht bij de mensen. Het gaat over wat mensen dagelijks meemaken, in hun eigen straat, hun eigen wijk.

De Raadswerkgroep Democratische Kwaliteit is naar aanleiding van de volgende drie verlangens van de gemeenteraad aan het werk gegaan.

Ruimte voor betere besluiten
De raad wil graag in de positie gebracht worden om zelf keuzes te maken. Dus voorstellen met vraagtekens als er nog iets te kiezen valt.

Nieuwsgierig naar buiten
De raad wil aanwezig zijn in de gemeenschap, zichtbaar nieuwsgierig naar wat er speelt en leeft.

Passende vormen, democratisch beter
De raad wil de democratische kwaliteit van de raadsroutine verbeteren. Met ‘insprekers’ en andere experts, met elkaar, met het college, met de organisatie.

Politieke partij Lokaal komt graag in contact met inwoners en ondernemers van de gemeente Bernheze om hier gezamenlijk invulling aan te geven. Voor ideeën, suggesties, voorstellen kunt u contact opnemen met Lokaal, zodat wij gezamenlijk invulling kunnen gaan geven aan de wens om het college, raad en commissie toegankelijker te maken. Mail ons gerust: info@lokaal.nu

Rob Houweling, raadslid Lokaal