Afbeelding

CDA: Generatiewoningen

Gemeentenieuws

De afgelopen jaren hebben onze inwoners tot hun grote frustratie vaak maandenlang moeten wachten op antwoord van de gemeente op hun vergunningsaanvraag. CDA Bernheze heeft hier met regelmaat aandacht voor gevraagd. De laatste tijd blijken we als gemeente hierin niet uniek te zijn, ook in Meierijstad en het Land van Cuijk kon/kan men de enorme toestroom van vergunningsaanvragen niet aan.

In Bernheze is er, mede op aandringen van CDA Bernheze, destijds adequaat geïnvesteerd in onze dienstverlening en de resultaten daarvan zijn steeds zichtbaarder. Zo zien we weer meer en meer vergunningsaanvragen in deze krant voorbijkomen, we zijn weer volop in beweging. Een mooie bevestiging daarvan is het nieuws dat er gestart gaat worden met de verkoop van de kavels in plan Schaapsdijk in Loosbroek. Een ontwikkeling waar men in Loosbroek lang op gewacht heeft.

Nu het vergunningsleed verleden tijd lijkt te gaan zijn, is het ook een mooi moment om te gaan kijken naar nieuwe initiatieven. CDA Bernheze wil graag onderzoeken of er in Bernheze mogelijkheden zijn voor generatiewoningen; mantelzorgwoning in omgekeerde vorm waarbij de kinderen in een kleinere tijdelijke woning achter op het woonerf van hun ouders kunnen wonen.

In tijden van een overspannen woningmarkt is dit in onze ogen een mooi initiatief dat het onderzoeken zeker waard is.

Erik van der Wijst, raadslid CDA Bernheze

CDA Bernheze: altijd in de buurt!