Afbeelding

Bij ruim 600 Bernhezer huishoudens wordt energiearmoede verwacht

Gemeentenieuws

BERNHEZE - Bijna elke week is er een persgesprek van de gemeente en regelmatig schuift een van de redactieleden van DeMooiBernhezeKrant aan. Hieronder een onderwerp wat besproken is.

Energiearmoede
Het Centraal Planbureau heeft berekent dat mogelijk 4,8% van alle huishoudens in Bernheze binnenkort te maken zullen krijgen met energiearmoede. Het Rijk heeft daarom aan de gemeente een bijpassend budget ter beschikking gesteld, waarmee iedereen die hiervoor in het kader van het minimabeleid in aanmerking komt een energietoeslag van € 800,- krijgt.

Wethouder Rien Wijdeven: “De meesten zijn al bij ons bekend. Wie nog niet bij ons in beeld zijn, maar wel in aanmerking komen, kunnen daarvoor een aanvraag indienen.” Mensen hoeven niet bang te zijn dat ze te laat komen voor de toeslag, omdat het toegekende budget wellicht opraakt, als er meer huishoudens een beroep op doen: “Indien meer mensen in aanmerking komen dan werd voorspeld, dan boren we daarvoor ons gemeentelijke reserve voor het sociaal domein aan. Iedereen die recht heeft op de toeslag, zal deze ook ontvangen”, klinkt de relatieve geruststelling.

Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 18 uur geleden Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Afbeelding
Sport 19 uur geleden Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 uur geleden Trouwdag voor Bart en Kim met het Sint Willebrordusgilde Heeswijk
Afbeelding
Sport gisteren Dertien keer Nederlands kampioen voor Dance Team Nistelrode
Afbeelding
Natuur & Dieren gisteren Kom woensdag 1 mei lekker naar de boerderij!