Afbeelding
Peter Kriele

Natuurgids, iets voor jou?

Natuur & Dieren

BERNHEZE - De IVN- afdelingen Bernheze, Oss, Uden en Veghel starten gezamenlijk een cursus die opleidt tot natuurgids. Op basis van richtlijnen van het landelijk IVN wordt een tweejarige cursus opgezet met veel excursies om ervaring op te doen om in de toekomst zelf mensen rond te leiden door de natuur.

De cursus start in september 2022 en duurt bijna twee jaar. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een bepaalde mate van basiskennis van de natuur hebben. 

Het gezicht van de IVN- afdelingen
De natuurgids is het gezicht van IVN. Wij willen zowel volwassenen en kinderen in de eigen omgeving betrekken bij natuur, milieu en landschap. De vrijwilligers die deze activiteiten begeleiden beschikken over veel kennis van de natuur. Tijdens de opleiding worden zij daar nog flink in bijgeschaafd, maar ook het vakmanschap, om die kennis over te dragen komt aan bod. Wij willen dat deze wandelende visitekaartjes, de natuurgidsen, de deelnemers aan een natuurwandeling uitstekend kunnen vermaken en hun kennis op een aantrekkelijke en boeiende wijze kunnen overbrengen. Natuurgids ben je daarom niet zo maar. Om de titel Natuurgids te mogen dragen dien je eerst een tweejarige opleiding te volgen.

Een eigen professionele opleiding van IVN. Eén keer in de vier/vijf jaar is er een dergelijke cursus hier in de regio. Dus spreekt het je aan: grijp je kans.

Aanmelden
Voel je je aangetrokken tot de rol van natuurgids, meld je dan aan bij:
- IVN Oss: ivnoss.natuurgidsen@gmail.com
- IVN Uden: ivnuden@gmail.com
- IVN Bernheze: secretaris@ivn-bernheze.nl
- IVN Veghel: secretariaat@IVN-Veghel.nl 

Van de cursisten wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 350,-. Het gaat om circa 30 cursusavonden en 20 excursies, verspreid over die twee jaar (sep 2022 tot eind juni 2024). Daarnaast krijgen de cursisten aan het eind van deze opleiding nog een afstudeeropdracht, deze is in groepsverband. Om de onderlinge sfeer tussen de gidsen in opleiding te bevorderen, zit er ook een weekend in het programma. 

Op 24 mei 2022 is er een informatieavond in de Groenhoeve, Artillerieweg 3 in Uden, aanvang 20.00 uur. Tot 24 juni kun je jezelf inschrijven. Hierna zullen er intake gesprekken worden gehouden, waarna een definitieve keuze zal worden gemaakt.

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 2 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 5 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur gisteren Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze