Afbeelding

Oekraïne: lees de laatste berichten van gemeente Bernheze

Gemeentenieuws

BERNHEZE - De berichten en beelden uit Oekraïne zijn hartverscheurend! Ook wij alsgemeente staan mee aan de lat om opvangplekken te organiseren voorvluchtelingen. We willen Oekraïense vluchtelingen een warme, veilige plekbieden in Bernheze. Een plek die het normale leven zo goed mogelijk benadert en die we samen zo lang als nodig kunnen blijven bieden.

Komst Oekraïners in Bernheze
De opvang van Oekraïners in Bernhezewerd tot op heden alleen doorgastgezinnen gedaan. De gemeente heeft nu enkele locaties voorbereid voor de opvang van Oekraïners die via de Veiligheid Regio Noord-Brabant worden verdeeld over gemeenten.
Deze week komen de eerste Oekraïnersnaar Heeswijk-Dinther om onderdak te krijgen in hotel De Leygraaf. Het zijner ongeveer 8.

Volgende week komen ongeveer 20 Oekraïners naar Nistelrode om in de voormalige Rabobank aan Tramplein 3 een vellig onderkomen te krijgen. Vrij spoedig verwacht de gemeente nog een dergelijk aantal onder te brengen in de voormalige Rabobank. Deze nieuwe Bernhezenaren krijgen een slaapplek en kunnen gebruik maken van een keuken en gemeenschappelijk leefruimtes. Ze zijn als het ware selfsupporting. Als ze ingeschreven staan bij de gemeente ontvangen ze leefgeld om boodschappen te doen en andere noodzakelijke aankopen.

Op www.bernheze.org/oekraine staat alle laatste informatie over Oekraïne. Ook kunt daar de veel gestelde vragen en antwoorden vinden. Heeft u andere vragen, tips, suggesties? Laat het dan weten via oekraine@bernheze.org.

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 7 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 9 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze