Afbeelding

Ria van Hemmen neemt na negen jaar afscheid

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Zich inzetten voor KBO Dinther is Ria van Hemmen goed bevallen. Dat bleek wel uit haar afscheidswoorden bij de Algemene Ledenvergadering van 23 maart: “Ik heb fijn samengewerkt en veel lieve mensen leren kennen. Dus als je ergens voor gevraagd wordt, kun je het gerust doen”. Ria nam eind maart na negen jaar afscheid als bestuurslid van KBO Dinther.

Nou, dat ‘goed bevallen’ is wederzijds. Voorzitter Theo Jacobs bedankte haar terecht voor negen jaar bestuurslidmaatschap, vicevoorzitterschap, coördinatie van de reiscommissies, hoofdredactie van het maandblad,  de werkzaamheden voor de website van KBO Dinther én deelname aan de werkgroep ‘Identiteit en Zingeving’ van KBO-kring Bernheze.

Praten en schrijven, het gaat haar beiden goed af. Verslagen maken, maar ook 83 keer erin slagen het maandblad op tijd te laten verschijnen. Zelf artikelen schrijven, de opmaak regelen enzovoorts. Ria is Iemand waar je altijd op kon rekenen. Gewoon een fijn, deskundig, betrouwbaar bestuurslid. Een rustige, bescheiden persoonlijkheid. Van KBO-zijde werd de dankbaarheid ook fysiek getoond met een mooi boeket en een dinerbon. 

Gelukkig blijft Ria ‘gewoon’ lid en ook nog actief als vrijwilliger. Wel iets minder intensief dan tot nu toe. Bovendien gaat ze door met haar werkzaamheden voor de parochie Heilige Augustinus, werkzaamheden waarvoor ze enkele jaren geleden zelfs een Pauselijke onderscheiding ontving.

QUOTE: Het blijft bijzonder als iemand zich zo lang belangeloos inzet voor anderen.