Afbeelding

Onderhoud in Ontmoetingstuin Servaes

Natuur & Dieren

HEESWIJK-DINTHER - Zaterdag 19 maart was de laatste dag van het winterseizoen van de VENEL-werkgroep van het IVN. Traditiegetrouw komt dat meestal neer op werk bij de Ontmoetingstuin Servaes in Heeswijk-Dinther.

Deze keer moesten nog ‘hoewel eigenlijk wat laat’ de fruitbomen gesnoeid worden. Vandaar dat Ditmar van Grinsven en Rob Cremers niet al te hard ingrepen. Achteraan op het kerkhof werd de hulst vrij gemaakt van al te weelderige en ongewenste begroeiing zoals klimop. John Davies en Henk Kuijs hielden er zich mee bezig. Ondertussen spitte Jo van Hemmen de grond los bij de bijenmuur.

Aan de Droevendaal in het natuurontwikkelingsgebied werd de jonge aanplant bij de poel vrij gemaakt van omliggende begroeiing. Verder werd de inrit naar de Ontmoetingstuin opnieuw met houtsnippers bedekt. De week ervoor was de inrit al gemarkeerd door een rand van stenen. Door de warmte van de zon waren weer de muurhagedissen op het knekelhuis waar te nemen. Bij al het werk in de tuin wordt duidelijk rekening met ze gehouden.

In de pauze werd weer voor koffie/thee gezorgd en na afloop kon iedereen van de soep genieten, die Wim Dortmans had meegenomen.

Tekst en foto’s : Peter Kriele

Meer foto’s...klik hier