Ruud Schobbers

HVCH kent optimale week

HEESCH - Het zijn drukke weken voor de meeste amateurvoetballers van Nederland. Door de corona-afgelastingen zijn we half maart goed en wel halverwege de competitie en moeten er nog veel wedstrijden ingehaald worden. HVCH had deze week een midweekse wedstrijd tegen Nemelaer in Haaren. Deze klus werd geklaard met een afgetekende 1-5 overwinning (doelpunten van Sjoerd Schobbers, twee keer Jan van de Haterd en twee keer Milan Raijmaekers). Goeie overwinning voor HVCH en een mooie opmaat naar de kraker met achtervolger en uitdager FC Eindhoven op zondag.

Deze zondagwedstrijd was een échte wedstrijd. Hoog tempo, veel strijd en goed voetbal. Het was duidelijk dat hier om de koppositie gestreden werd in 1C. Eindhoven wilde zich revancheren voor de 3-0 nederlaag in Heesch en HVCH niet verder laten uitlopen. HVCH liet duidelijk merken voor de duvel niet bang te zijn en ging vol passie de strijd aan.

De wedstrijd begon in evenwicht waarbij de eerste kansen voor de thuisclub waren. HVCH keeper Desny Royendijk had twee katachtige reflexen paraat om een tegendoelpunt te voorkomen. De 1-0 viel echter nog wel voor rust na een fraaie rush van de snelle Juul Leenhouwers, die Tim Rerimassie een niet te missen kans gaf.

Ruststand 1-0, maar Eindhoven was er nog niet gerust op en HVCH schakelde na rust nog een tandje bij. De duels werden gewonnen door HVCH, Eindhoven werd hoog vastgezet en de kansen kwamen. Tijmen Priem zette in de 50ste minuut Jan van de Haterd vrij voor de keeper voor de 1-1, en Samuel Eleonora gaf even later een strakke voorzet die Milan Raijmakers binnenschoot. Scheidsrechter Babat ging echter mee in het vlagsignaal en keurde de 1-2 af. In de 70ste minuut gaf Samuel een identieke perfecte voorzet en ditmaal stond invaller Stijn van den Hurk klaar voor de 1-2. Hierna probeerde Eindhoven het nog wel, maar kansen kwamen er niet meer. HVCH hield vakkundig de boel op slot en sloot de wedstrijd af met een verdiende overwinning. Door de nederlaag zakt FC Eindhoven naar de vierde plaats; HVCH blijft ongeslagen koploper.

Man Men of the match: Team HVCH. Drie wedstrijden in acht dagen, negen punten.