Mestkever
Mestkever

Poepsafari door De Maashorst

Natuur & Dieren

SLABROEK - Natuurcentrum De Maashorst organiseert zondag 27 maart om 10.30 uur een poepsafari door natuurgebied De Maashorst. Onder leiding van IVN natuurgidsen wordt gezocht naar poep en andere sporen van dieren die in het natuurgebied leven.

De taurossen en Exmoorpony’s die in natuurgebied De Maashorst grazen, worden niet preventief tegen wormen behandeld. Dit betekent dat hun poep vrij is van bestrijdingsmiddelen. Zodra de flats of vijg geworpen is ontdekken heel veel insecten de stront als vrijplaats, als snackbar of als jachtgrond. 

Mestkevers bijvoorbeeld rollen enorme bollen van deze stront, vaak een paar keer zo groot als zij zelf zijn. Over waarom ze dit doen en nog veel meer ‘poepweetjes’ kunnen de IVN-gidsen je tijdens deze tocht vertellen.

Behalve poep laten dieren in het gebied ook heel andere sporen achter zoals loopsporen, knaagsporen en graafsporen. Je loopt er al snel aan voorbij zonder het op te merken. Als je hier eenmaal op gewezen bent, kijk je vaak beter om je heen en ga je zelf steeds meer ontdekken. De poepsafari is een wandeling die voor zowel volwassenen als kinderen erg interessant is.

Het is verplicht om van tevoren voor deze activiteit te reserveren. Dit kan op www.natuurcentrumdemaashorst.nl/activiteiten.

Via deze website kun je tot uiterlijk 12.00 uur op vrijdagmiddag 25 maart reserveren. Deelname kost € 9,95 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot 16 jaar.

Strontvliegen