Afbeelding

Succesvolle eerste wedstrijd na gebroken rug

Sport

BERNAU/NISTELRODE  - Sinds haar val aan het begin van haar seizoen, traint Nienke Poll hard om terug te komen. De afgelopen weken was ze al weer in de sneeuw te vinden, als trainer van jong opkomend snowboardtalent. Dit weekend stond ze voor het eerst weer zelf aan de start. Hoewel de wedstrijd vooral als trainingswedstrijd was bedoeld, ging Nienke er natuurlijk vol voor. En met succes. Na twee spannende runs eindigde ze met de snelste tijd bij de Banked Slalom in Bernau im Schwarzwald.

Een half jaar geleden kwam Nienke onfortuinlijk ten val tijdens een trainingsweek in de Zwitserse sneeuw. Haar rug bleek gebroken. Na een spoedoperatie volgde een revalidatie in Nederland. Met toestemming van de artsen, vertrok Nienke begin januari samen met haar vriend Metten voor een paar dagen snowboarden. Ze was dolblij om weer in de sneeuw te zijn. Daarna volgden trainingsruns in de sneeuwhallen in Nederland en later in Oostenrijk.

De reizen naar de sneeuw kon ze combineren met het trainen van jong Nederlands snowboardcrosstalent. Zo kon ze haar studie aan Fontys Sportacademie in praktijk brengen en zelf ook sneeuwmeters maken in de wedstrijdbaan. Haar eerste wedstrijd had ze al een tijdje op het oog, een ‘Banked Slalom’. Dit is vergelijkbaar met een slalom maar dan met kombochten, in het Engels ‘banks’ genoemd. Niet haar wedstrijddiscipline, maar wel een mooie trainingswedstrijd die ze won met de snelste tijd. Ook de Heesche Loreley Pigmans deed mee en werd verdienstelijk derde. Naast een gouden plak was de eerste prijs een mooi nieuw snowboard en voor Nienke het vertrouwen dat ze terug naar haar vorm aan het groeien is.

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 15 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 15 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 18 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 18 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 18 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze