Nipte thuisnederlaag voor dames Dynamico

HEESCH – Na drie minuten spelen had Dynamico al een 3-0 voorsprong. Sabine Hommersom, Anne van Munster en Mirne Hoeks hadden allen raak getroffen. De eerste treffer van PSV zorgde er niet voor dat de Heesch/Osse formatie van slag raakte. Mirne en Sabine maakten nog een treffer, terwijl ook Luca Banken en Evi Hoeks het net vonden. Daarmee kwam de stand op 7-1! Maar zo knap als die ruime marge werd behaald, zo snel verdween die voorsprong als sneeuw voor de zon. Zes tegentreffers op rij en het was 7-7. Sanne en Lisa Turlings stonden op met elk een treffer, terwijl Mirne haar tweede strafworp benutte. Daardoor was er in elk geval nog een kleine voorsprong bij rust: 10-9.

Het begin van de tweede helft was wederom sterk. Manouk van den Hout bekroonde die prima fase met de grootste voorsprong die Dynamico nog zou hebben: 14-11. Maar wederom kon de thuisploeg niet met deze luxe omgaan. Vier tegentreffers op rij en daar was de eerste achterstand. Vanaf dat moment was de wedstrijd heel spannend, met in eerste instantie PSV dat telkens een puntje voorsprong nam en Dynamico dat vervolgens gelijkmaakte, tot 17-18 en 18-18. Lieke van den Akker had het in de eindfase op haar heupen en maakte na de eerdere 17-17 en 18-18 ook de 19-18. Helaas bleek het geen voorbode voor de zege. Twee doelpunten van Eindhovense makelij en de pijnlijke nederlaag was een feit. Veel gevolgen voor de ranglijst had het verlies niet; Dynamico blijft in de middenmoot bivakkeren.

Dynamico – PSV Handbal 3 19-20 (10-9). Scores Dynamico: Mirne Hoeks 5, Lieke van den Akker 3, Sabine Hommersom 3, Anne van Munster 2, Evi Hoeks 2, Manouk van den Hout 1, Luca Banken 1, Sanne Turlings 1, Lisa Turlings 1.