Afbeelding

Publieke bijeenkomst Dorpsraad Nistelrode

Natuur & Dieren

NISTELRODE - Jouw deelname aan de 17 maart publieke bijeenkomst bepaalt mede het toekomstig welzijn en de leefbaarheid in Nistelrode.

De Omgevingsvisie
Inleidend wijst de dorpsraad de weg om onze gezamenlijke toekomstwensen in de Omgevingsvisie aandacht te geven. Na de ontvangst en inleidende video in de theaterzaal vormen we vier interactieve werkgroepen die de toekomstige ambities rond de volgende onderwerpen omschrijven:

•         Publieke ruimte/ruimtelijke ordeningen en voorzieningen
•         Gezonde leefomgeving/gezonde kernen
•         Natuur/toerisme/recreatie
•         Energietransitie

De voorzitter per werkgroep licht met verklarende slides het onderwerp toe om vervolgens met jullie inbreng van ambities een toekomst perspectief te schetsen voor 2025, 2030 en 2050. Na de pauze komen de werkgroepen samen in de theaterzaal om hun resultaten te presenteren en met mogelijke aanvullingen van de andere werkgroepsleden het eindperspectief per onderwerp te bepalen.

Tenslotte wordt de vraag, hoe nu verder, beantwoord waarna er afsluitend nog een drankje in de foyer geschonken wordt.

Deze avond biedt alle inwoners, die bepaalde ambities, ideeën of verwachtingen hebben voor voorzieningen rond hun toekomstig welzijn, wonen, werken en recreëren, een unieke mogelijkheid om een bijdrage te leveren voor de toekomstige besluitvorming daarover. De dorpsraad rapporteert het gezamenlijke resultaat aan de gemeente Bernheze die samen met afgevaardigden van de kernen onze aanbevelingen weegt op haalbaarheid voor de toekomst.

Deze publieke interactieve bijeenkomst vindt plaats op. 17 maart 2022 in CC Nesterlé, aanvang 19.00 uur. De dan geldende Corona maatregelen bepalen het aantal deelnemers. Een aanmelding per mail ( dorpsraadnistelrode@gmail.com ) geeft zekerheid voor deelname. Zorg dat je erbij bent.