Clemens van Santvoort

Beter voor de dag dan de vorige keer

NISTELRODE - Zondag namen de korfbalsters van Prinses Irene het in de tweede helft van de zaalcompetitie op tegen de dames uit Nuland. Be Quick opende de score in de vijfde minuut. Ondanks dat de dames uit Nistelrode hun best deden om druk op de aanval neer te leggen, bleef het Be Quick lukken om te scoren en liep de score uit. Ze scoorde acht doelpunten achter elkaar. Vanwege de druk op de aanval van Prinses Irene, was het aanvallend lastig om hierin mee te gaan. In de 23ste minuut wist Gaby van Santvoort met een mooi afstandsschot te scoren, waardoor Prinses Irene van de nul af ging en de stand 1-8 werd. Vrij snel daarna wist Be Quick het mandje weer te vinden, waardoor er met de stand van 1-9 de rust in werd gegaan.

De woorden die coach Arno in de voorbereiding had meegegeven, herhaalden zich: “Meer diepte zoeken en het spel naar achter de korf verleggen.” Na de rust was het dan ook Prinses Irene dat de score openende. Evy van de Akker scoorde een afstandsschot waardoor de stand 2-9 werd. Er werd goed verdedigd door de dames van Prinses Irene, waardoor ze het Be Quick lastig maakten. Toch wisten zij daarna twee keer te scoren. Maar ook Gaby van Santvoort liet zichzelf zien. Ze wist vrij te komen en scoorde een mooie korte kans, waardoor het 3-11 werd. Daarna was het weer Be Quick dat twee keer scoorde. Maar ook de dames van Prinses Irene gingen scoren. De wedstrijd werd afgesloten met drie doelpunten aan de kant van Prinses Irene. Twee afstandsschoten gescoord door Lisan Mikkers en Maddy van Dijk en een strafworp van Esther van Venrooij. Kortom; de dames hebben alles gegeven en goed hun best gedaan. Helaas was dit niet voldoende, Be Quick was te sterk. De wedstrijd werd verloren met 6-13.

Laura v/d Ven, Gaby van Santvoort (2), Josje Reijnders, Kim van Schijndel, Maddy van Dijk (1), Evy v/d Akker (1), Carolien van Santvoort en Annelies Thijsen.