HVCH 1 verdient carnaval

HEESCH - De wedstrijd HVCH-Erp was gepland voor carnavalszondag… dat was natuurlijk een no-go, nu er na twee jaar weer gedweild en gefeest mag worden! Daarom werd uitgeweken naar donderdagavond 24 februari, voor de tweede wedstrijd binnen vijf dagen.

HVCH begon met een bliksemstart. Al na vier minuten was Tim Kamp bij de les om de bal in de zestien op te pikken en koel zijn zevende van het seizoen binnen te prikken. “Dat kan ik ook”, dacht Milan Raijmaekers een minuut later, maar hij kopte uit een rebound een open kans net langs de verkeerde kant van de paal.

Erp had in het begin weinig in te brengen. In de 36ste minuut leek Willem Roefs de wedstrijd al op slot te gooien door uit een vrije trap de bal op de borst te vangen, te draaien en schuin in te schieten: 2-0. Geen vuiltje aan de lucht, leek het. Maar Erp dacht daar anders over en ging HVCH fanatiek onder druk zetten. Het kwam echter voor rust niet verder dan enkele afstandsschoten op doel. Na rust bleef Erp er in geloven, zeker nadat Joep Offermans de 2-1 aantekende door te profiteren van een zeldzame slipper in de solide Heesche verdediging. Even was het spannend, maar Yannick van den Berg en Tijmen Priem zogen als Miele en Dyson stofzuigers alles op. Toen invaller Vince Minten in de 80ste minuut uit een corner strak en knap de 3-1 inkopte was het Erps verzet gebroken. Stijn van den Hurk pikte weer zijn goaltje mee en bepaalde de eindstand op 4-1. HVCH heeft de draad weer opgepakt: het bier na afloop en carnaval zijn dik verdiend.