TeunBevers

Wind- en waterballet eindigt zoals het begon

NISTELRODE - Het had weinig met voetbal te maken wat er zich zondagmiddag 20 februari afspeelde op het kunstgrasveld van Volkel. Naast de regen en windkracht 7, stond ook nog eens een kwart van het veld onder water. Van goed voetbal was vanzelfsprekend dan ook geen sprake. Achteraf gezien was het beter geweest om rond 14.30 uur het wedstrijdformulier te hebben afgetekend op wat uiteindelijk ook de einduitslag was; 0-0. Prinses Irene was de iets betere ploeg, maar kon de voortreffelijke doelman Tom v.d. Burgt niet verschalken. Aan de andere kant werd doelman Mathijs Pluk ook amper getest, als het nodig was greep hij steeds kordaat in. Beter was geweest de wedstrijd af te gelasten en op een mooie doordeweekse lenteavond in te halen.

Binnenkant paal
Prinses Irene miste met spit Guus Reijnders en middenvelder Tim van der Heijden twee belangrijke pionnen. Douwe Herckenrath en de zijn debuut in de basisopstelling makende Thijs v.d. Heuvel waren de logische vervangers. Prinses Irene speelde voor rust met de wind mee en verdedigde op het gedeelte van het veld dat onder water stond. In de 11de minuut zette Robbert Rovers zich achter een vrije trap vanaf een meter of 25 van het doel van Volkel. Van de Burgt was kansloos op zijn schuiver, maar via de binnenkant van de paal kaatste de bal weer het veld in. Volkel was een minuut of vijf later ook gevaarlijke toen een bal uit een voorzet, die normaal was achtergegaan, door de wind werd gepakt en tegen de lat kwam. De beste redding van de middag had Van de Burgt op een knal, van net buiten het strafschopgebied, van Martijn v.d. Akker. De doelman tikte de schuiver knap uit de hoek. In de slotfase van de eerste helft was Aron v.d. Rijt nog gevaarlijk maar hij schoot te snel, waar hij beter de bal had kunnen meenemen. Justin Damen was even later ook nog dreigend. Dat was net voordat de kletsnatte teams, door de beste man van het veld, scheidsrechter Clint v.d. Heijden, naar de warme thee werden gestuurd.

Heen en weer getrap
In de tweede helft was het nog meer ‘hotsknotsvoetbal’, mede omdat het veld steeds verder onder water kwam te staan. Volkel was in de 57ste minuut gevaarlijk, maar Pluk dook er goed voor en verijdelde zo een doelpunt. Thijmen de Ruyter schoot even later een vrije trap nog over, voordat Prinses Irene een grote kans kreeg. Douwe Herckenrath bediende Thijs v.d. Heuvel, maar zijn aanname was niet goed, waardoor de bal ontzet kon worden. Herckenrath schoot ook nog een keer rakelings over. Robbert Rovers mocht nog een keer naar voren komen voor een vrije trap, maar zag zijn schot knap weggebokst worden door Van de Burgt. Verder was het vooral een heen en weer getrap van de bal, waarbij Prinses Irene wel duidelijk maakte dat het voetballend vermogen groter is dan dat van Volkel, maar daar had je op deze obscure middag niets aan.