Afbeelding

Met een zeker gevoel op je racefiets

Sport

HEESCH - Zaterdag 19 maart start Toerwielerclub de Voorsprong uit Heesch met Start2Bike, een laagdrempelig trainingsprogramma van wielsportbond NTFU waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren instructeur werken aan hun basistechniek op de racefiets.

Veel mensen hebben in hun sportieve enthousiasme een racefiets aangeschaft maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kun je nu deelnemen aan Start2Bike waarbij je in vier trainingen van maximaal drie uur meer controle over je fiets krijgt.

Ook geschikt voor meer ervaren fietsers
Start2Bike is ook geschikt voor mensen die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor klimmen, dalen, bochtentechniek en het nemen van obstakels. De trainingen vinden plaats op zaterdag 19 en 26 maart en op 2 en 9 april. De start is vanaf De Misse in Heesch om 9.00 uur.

Inschrijven
Schrijf je in voor Start2Bike via www.start2bike.nl. Ook vind je daar meer informatie.

Veilig fietsen
Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 11.000 sportieve fietsers op weg geholpen.

Afbeelding