Bart van Schijndel
Bart van Schijndel

Dat BECO lokaal is vinden we belangrijk

Welzijn & Maatschappij

Voor Wil en Bart van Schijndel is het een uitgemaakte zaak dat je het leveren van energie niet moet laten afhangen van buitenlanden. Bart (79) en Wil (75) wonen aan de Lariestraat in Heeswijk-Dinther. Vanaf het begin zijn ze lid van de Bernhezer Energie Coöperatie en sinds kort krijgen zij ook stroom geleverd. “Tot grote tevredenheid”, zeggen ze. 

“We zijn bij de start van BECO als lokale energiecoöperatie meteen lid geworden”, zegt Bart. “Simpelweg omdat we vinden dat je nutsvoorzieningen zoveel mogelijk in handen moet geven van gebruikers. Er zijn teveel oncontroleerbare machten en krachten mee bezig. Bij de grote jongens zoals Essent gaat het er teveel om dat de aandeelhouders tevreden zijn.”. Het is daarom ook dat Wil en Bart principieel groot voorstander zijn van lokale coöperaties waar de leden het voor het zeggen hebben.

Maatregelen
Bart en Wil runden samen tot voor een paar jaar terug van huis uit een educatieve uitgeverij. Deze uitgeverij, Esstede, was gespecialiseerd in uitgaven voor het pedagogisch onderwijs. Bart: “We hebben in ons huis en kantoor wel aandacht voor energiebesparing met dubbel glas en een zuinige verwarmingsketel, maar ons huis is meer dan 50 jaar oud en we hebben zelf gezien onze leeftijd niet meer de power om te verbouwen en meer maatregelen te nemen. Uiteraard richten we ons huishouden zo milieuvriendelijk mogelijk in en letten op verspilling.”

Energie van BECO
“Een lokale energieleverancier met eerlijke tarieven en eerlijke open communicatie spreekt ons erg aan”, zegt Bart. “Bovendien is het met zekerheid 100 procent duurzame energie van Nederlandse windmolens, en zonne-energie. We zullen elders best goedkoper terechtkunnen maar het gaat ons erom dat het eerlijk en betrouwbaar is. BECO zorgt voor de maandelijks afschrijving en voor adviezen weten we waar we terechtkunnen. Gewoon rechtstreeks iemand aan kunnen spreken en geen flauwekul van allemaal doorverbinden en zoiets. Dat vinden wij fijn.”

Verzoek bij te plaatsen; 

logo BECO 

foto – Bart van Schijndel – ook los bijgevoegd 

Graag vermelden – foto gemaakt door Annemieke van der Wielen 

Februari 2022