Afbeelding

Voorleesplezier met de Nationale Voorleesdagen

Activiteit

BERNHEZE - Op 26 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Het doel van “De Nationale Voorleesdagen” is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De Bibliotheek biedt iedereen de kans om deze week thuis en in de Bibliotheek feestelijk te vieren.

Prentenboek van het jaar 2022 is Maar eerst ving ik een monster van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer. Op woensdagmiddag 26 januari, 16.00 uur wordt dit prentenboek via een livestream voorgelezen voor peuters en kleuters. Via de site van de Bibliotheek (www.nobb.nl) kun je je aanmelden voor deze livestream.

Naast het prentenboek van het jaar zijn er nog negen andere prentenboeken uitgekozen die samen de Prentenboeken Top Tien 2022 vormen. Tijdens De Nationale Voorleesdagen kun je samen met je peuter of kleuter een quiz spelen rondom deze prentenboeken. Je kunt de quiz maken op elk moment dat de bibliotheken in Heesch, Heeswijk-Dinther of Nistelrode open zijn. Deelnameformulieren zijn te krijgen bij de Bibliotheek. Onder alle goede inzendingen wordt een leuke prijs verloot.

Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen 2022 heeft de Bibliotheek verteltassen gemaakt. Voorlezen in je eigen moedertaal is belangrijk, de verteltas helpt je daarbij. Daarom zijn onze verteltassen er in de talen Pools, Turks, Arabisch en Nederlands. De verteltassen staan in het teken van het prentenboek van het jaar Maar eerst ving ik een monster.

In de verteltas zit een prentenboek met vertaling. De tas is voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Er zitten materialen in om samen met je kind te lezen, knutselen, praten en spelen. Met de tas leert je kind nieuwe woorden en ontdek je samen de wereld. De verteltas is gratis te leen en te reserveren bij de Bibliotheek. Naast de verteltas kun je ook digitaal genieten van het beleven van verhalen. Op onze site vind je ook de Digitale Voorleestas.

Gedurende de hele periode plaatsen we leuke filmpjes en boekentips op onze Socials. In de filmpjes geven we tips voor activiteiten thuis en met de boekentips hopen we je op ideeën te brengen. Wist je al dat alle kinderen tot en met 18 jaar gratis lid kunnen worden van de Bibliotheek. Kinderen van 2 t/m 6 jaar die lid worden van de Bibliotheek tijdens de nationale Voorleesdagen ontvangen een kleine verrassing bij inschrijving. Zolang de voorraad strekt.

We hopen jullie allemaal in onze Bibliotheken te mogen verwelkomen tijdens de Nationale Voorleesdagen om de mooiste prentenboeken te lenen en de quiz te spelen. Schroom niet om ons aan te spreken voor een tip op maat. Wij staan voor je klaar in de Bibliotheek.