Afbeelding

D66 Bernheze organiseert ideeën middag voor jongeren

Gemeentenieuws

Een mooie toekomst in Bernheze!

BERNHEZE - D66 Bernheze organiseert zaterdag 29 januari een brainstormmiddag voor en door jongeren. Het doel van deze middag is enerzijds om te horen hoe jongeren denken over belangrijke onderwerpen in de gemeente Bernheze, anderzijds om diezelfde jongeren aan te moedigen om met goede ideeën te komen voor een prettiger woon- en leefomgeving in de gemeente. Er is reeds een groot aantal jongeren dat enthousiast is en wil bijdragen aan de brainstormmiddag.

“De creatieve uitkomsten van deze brainstormmiddag zullen niet alleen ter harte genomen worden door D66 Bernheze”, zegt lijsttrekker Sascha Kraus. “We zullen de ideeën ook aanbieden aan burgemeester Marieke Moorman, die erg enthousiast is over het initiatief.”  

Onderwerpen die aan bod zullen komen? Eenzaamheid onder jongeren. De kans op een betaalbare woning. Een gezonde omgeving met schone lucht. De mogelijkheden om te sporten. Drugs & drankmisbruik. Maar ook de wijze waarop inwoners, en vooral jongeren, inspraak kunnen hebben bij gemeentelijke besluiten. 

In haar verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, op 16 maart, geeft D66 Bernheze veel aandacht aan onderwerpen die een grote impact hebben op de lokale omgeving. Daarbij gaat het om het stimuleren van slimme en duurzame wooninitiatieven die aansluiten op de werkelijke behoefte van inwoners. Het gaat ook over de aandacht voor een gezond leefklimaat, waarbij schone lucht extra aandacht krijgt. Het gaat om gelijke kansen, met speciale aandacht voor kinderen, door elk kind de kans te bieden om te leren zwemmen of zich aan te sluiten bij een sportvereniging. En het gaat natuurlijk ook over de wijze waarop bestuurd wordt. D66 Bernheze is namelijk van mening dat inwoners actiever betrokken dienen te worden bij belangrijke keuzes.  

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en wil je meepraten over je school, uitgaan, openbaar vervoer, wonen, eenzaamheid, drugs, trouwen, werk, ondernemen of wat dan ook? Kom dan 29 januari om 13.30 uur naar café ‘t Brouwhuis in Nistelrode. (onder voorbehoud van de geldende maatregelen)

Wil jij ook meepraten? Neem dan contact op met Marc van der Wielen via marc@factor64.nl.