Zwijsen
Zwijsen

Online Open Dag Zwijsen College

Kinderen & Jongeren

VEGHEL - Zaterdag 29 januari vindt de Open Dag van het Zwijsen College plaats. Dit jaar wordt dat vanwege de coronamaatregelen helaas weer een online Open Dag. Via www.zwijsencollege.nl bieden we een afwisselend programma aan, met informatieve filmpjes en leuke leerlingenvlogs. Luister samen met uw zoon of dochter naar onze ervaringsdeskundigen - leerlingen, medewerkers en ouders - en maak een virtuele tour via onze homepage. Ook kun je die dag tussen 12.00 en 14.00 uur via de chat of telefonisch in contact komen met onze medewerkers.

Alle informatie is vanaf 10.00 uur de gehele dag door beschikbaar en aanklikbaar. Zo kunt u naar eigen behoefte informatie verzamelen en de sfeer proeven. U hoeft zich dus niet aan te melden.

Kleinschaligheid
Het Zwijsen College biedt kleinschalig onderwijs op maat. De leerling en zijn talenten staan centraal. We bieden structuur, de juiste begeleiding en helpen bij het maken van keuzes. In onze brugklassen besteden we veel aandacht aan leren leren, maar ook aan de klassensfeer.

Brugklassen
Het Zwijsen College is dé school voor havo en vwo voor de regio Veghel. Onze tweejarige dakpanklassen havo-mavo en havo-vwo stellen vroege selectie uit en zorgen voor optimale ontwikkelkansen. Daarnaast hebben we een vwo-brugklas.

Havo
Havisten zijn over het algemeen denkende doeners. De praktische vertaalslag van leerstof heeft een duidelijke plaats in ons onderwijs. Daarmee richten we ons op het verhogen van de motivatie van de leerlingen. Vanaf leerjaar 1 bieden we verbredende en verdiepende modules aan, maar leerlingen kunnen in die tijd ook kiezen voor extra begeleiding.

Vwo
Leerlingen met een havo/vwo- of vwo-advies kunnen kiezen voor Fast Lane vwo+. Vwo-ers die van uitdaging houden, kunnen één van de extra vakken kiezen; natuurwetenschappen (robotica) of Chinees. Alle vwo-leerlingen kunnen versnellen en dus in hun eigen tempo leren. Door in de vijfde klas al in één, meerdere of zelfs alle vakken examen te doen, is er tijd voor bijvoorbeeld een vak aan de universiteit of om een speciaal Engels (Cambridge) programma op hoog niveau af te sluiten. Vanzelfsprekend kan het vwo ook gewoon in zes jaren worden gedaan.

Bèta
Alle werelden van techniek komen voorbij in de bètavakken. De leerlingen worden optimaal voorbereid op de digitale wereld met hun Chromebook, door mediawijsheid en programmeren bij het vak informatica. In het bètalab leren leerlingen door te doen!

Kijk op www.zwijsencollege.nl voor meer informatie.

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 4 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 7 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze