Afbeelding

Een windmolen, industrieterrein of wisent in je achtertuin?

Gemeentenieuws

In de gemeenteraad worden veel verschillende onderwerpen besproken en worden belangrijke beslissingen genomen die bijvoorbeeld gaan over wat er in jouw achtertuin gebeurt. Momenteel wordt gepraat over de mogelijke komst van windmolens, een nieuw groot industrieterrein en natuurgebied De Maashorst. Onderwerpen die leven bij veel inwoners van onze gemeente. En onderwerpen waar de gemeenteraad over beslist.

Politieke Partij Blanco is bezig met de laatste maanden. In maart zijn de nieuwe verkiezingen voor de gemeenteraad. Daar zal onze partij niet meer aan meedoen omdat we onvoldoende mensen konden vinden die zich actief bezig willen houden met de gemeentepolitiek. Veel mensen hebben wel een mening over plannen in hun eigen achtertuin, maar hebben geen zin zich druk te maken over plannen die hen niet raken. En dat is zeer jammer, want juist de lokale politiek bepaalt veel dingen die je dagelijks ervaart. De inrichting van je eigen straat, de voorzieningen in je dorp of de subsidie van je favoriete vereniging.

Omdat ik het belangrijk vind dat de gemeente rekening houdt met alle belangen (en ik het idee heb dat ik daar nog een goede bijdrage aan kan leveren), heb ik besloten om na de verkiezingen politiek actief te blijven. En gelukkig doen meer leden van onze partij dat. Zo sluiten Ad Donkers en ik ons aan bij D66-Bernheze en gaat Rob Houweling verder bij Lokaal. Wij blijven ons inzetten zoals we dat de afgelopen jaren gedaan hebben, alleen bij een andere partij.

Marko Konings, fractievoorzitter Politieke Partij Blanco