Afbeelding

50plus: Ook in nieuwbouw Aurora plan zou een voetpad met doorsteek naar Binnenpas moeten zitten.

Gemeentenieuws

50Plus Bernheze is een jonge partij voor alle leeftijden, die de belangen van ouderen altijd in het vizier houdt. Daarom vinden wij dat het een prachtig plan is om op de plek van het verloederde pand van het voormalige café Aurora iets anders te bouwen. Er is een bestemmingsplan, maar daarbij waren enkele bezwaren tegen de plannen. Te massaal, te dichtbij bestaande aanwonende huizen en er is geen voetpad ingetekend, dat er altijd wel is geweest in het verleden.

Maar helaas zijn alle bezwaren niet weggenomen door de firma Jonkergouw die daar gaat bouwen. Het voetpad ontbreekt. Wel de intentie maar helaas niet haalbaar. Kan het college en de raad hier alsnog geen poging wagen om dat wel te realiseren voor de ouderen/ senioren en andere bewoners van de wijk Meurs en Maas? Dit ondanks de eerdere uitspraak van de Raad van State, op een bezwaar van de vorige eigenaar.

27 januari gaat de raad hier een positief besluit over nemen. Eindelijk een lelijke plek in het centrum weggewerkt. Hopelijk willen college en raad nog eens kijken naar wat wel mogelijk is voor de realisatie van een voetpad. Hartewens van de bewoners !

50PLUS kan het verschil maken in de toekomst. Jouw is daarbij nodig op 16 maart tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Stem daarom 50PLUS!

Namens team 50PLUS,
Jan van der Biezen

Afbeelding