Afbeelding

CDA Bernheze: Zorgen

Gemeentenieuws

Soms maak je zorgen over dingen die níet zullen gebeuren. Dat is eigenlijk best raar… Immers, als iets niet gebeurd kan er ook niet zoveel mis gaan, toch? En toch zit daar precies de uitdaging! Al 2 jaar zijn we op onszelf aangewezen. Soms is dat heftig als in je familie als dat vermaledijde corona weer eens toeslaat.

Het kan je fysiek te pakken nemen en dat geeft een hoop gedoe. Zoals quarantaine en hopelijk niet erger dan dat. Maar ook gedoe en zorgen, als de beperkingen weer steviger aangezet worden en we weer op onszelf zijn aangewezen. En juist daar schuilt een gevaar dat, los van het ongemak en de saaiheid, er ook een soort van apathische houding richting elkaar gaat ontstaan.

Daar waar we eerst samen zorgden voor elkaar en voor het draaiende houden van verenigingen en clubs, is dit niet nu ‘niet nodig’ en hoor ik de laatste tijd vaak de opmerking dat “het wel bevalt zo die rust…”.

Als straks de samenleving weer open gaat, zullen we elkaar echt weer nodig hebben om al die verenigingen weer goed te laten draaien. Dan is de zaak om gezamenlijk op te staan en weer vrijwillig met elkaar de samenleving een positieve draai te geven, keihard nodig! Zullen we dat afspreken?

Het CDA Bernheze staat klaar om al die vrijwilligers bij te staan!

Gertjan Hermes, burgerlid CDA Bernheze
CDA Bernheze: Altijd in de buurt!