Afbeelding

Heeswijk en Dinther komen samen in één gezamenlijke katholieke geloofsgemeenschap.

Kunst & Cultuur

HEESWIJK-DINTHER - Vanaf 1 januari 2022 zijn de geloofsgemeenschappen en locatieraden van Heeswijk en Dinther samengevoegd als gevolg van de sluiting van de H. Willibrorduskerk van Heeswijk. Voortaan zal er één locatie raad in Heeswijk-Dinther zijn.

De huidige leden van locatie raad Heeswijk vinden dit een passend moment om het stokje door te geven en zullen niet meer deelnemen aan de nieuw te vormen locatie raad Heeswijk- Dinther.

Het bestuur bedankt hen voor de jarenlange inzet voor de Heeswijkse geloofsgemeenschap en de H. Willibrorduskerk. In de nieuw gevormde locatie raad kunnen we nog extra vrijwilligers gebruiken voor verschillende functies of taken. Dus, heb je interesse, meld dit dan bij het parochiebestuur. Je bent van harte welkom.

Lopende zaken zullen in Heeswijk nog worden afgehandeld door diverse mensen, alsook de ontmanteling van het Heeswijkse parochiebureau en de herbestemming van de H. Willibrorduskerk.

Daarbij wordt rekening gehouden met de historie van de kerk en het herbestemmen van de objecten uit de kerk. Belangrijk is dat er een aantal objecten zichtbaar terugkomen in de kerk van Dinther, waaronder natuurlijk het doek met daarop geborduurd de H. Willibrordus. Deze heeft daar al een plaats gekregen vanaf begin dit jaar (2022).

Telefonisch zal de locatie Heeswijk-Dinther bereikbaar zijn op het nummer van het algemeen secretariaat : 073-5031215 op De Rots in Berlicum. Het nieuwe emailadres is per 1 januari is heeswijkdinther@parochieheiligeaugustinus.nl

De Heeswijkse werkgroepen kerkhof-administratie en kerkhof-onderhoud, onderhoud Mariakapel en het bezorgen van het parochieblad zullen gewoon blijven bestaan zoals dat nu geregeld is. Het blijft mogelijk om te worden begraven of bijgezet op het kerkhof van Heeswijk, evenals het plaatsen van een kruisje in de Mariakapel, die dagelijks geopend is van 10.00 tot 17.00 uur.

Misintenties kunnen worden opgegeven op het spreekuur in Dinther op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in CC Servaes of men doet €12,50 en de gegevens in een envelop en stopt die in de brievenbus die zich bevindt in de rechterpilaar bij de ingang van het kerkplein, St. Servatiusstraat 1.

In het parochieblad, wat uitkomt begin februari en huis aan huis verspreid wordt, zal verdere informatie bekend worden gemaakt evenals op de website van de parochie: www.parochieheiligeaugustinus.nl