Afbeelding

Blanco: Doortrekken ontsluitingsweg Heeswijk-Dinther

Gemeentenieuws

Er is een onderzoek gedaan naar de mogelijke doortrekking van de ontsluitingsweg vanaf de rotonde op Laag Beugt, richting Vorstenbosseweg en Hommelsedijk. Doel van deze weg is om de kern Dinther te ontlasten. Nu nog moet al het vrachtverkeer dat vanaf de A50 of N279 komt, en richting Loosbroek/Nistelrode gaat, dwars door het dorp rijden, via de Kerkstraat/Nobisweg of Torenstraat. Een zeer ongewenste situatie.

Er is voor vrachtverkeer geen alternatief, vrachtwagens mogen niet via ’t Retsel naar het achterland want daar geldt een verbod voor vrachtverkeer. Het vrachtverkeer moet dus dwars door het dorp. Maar ook het autoverkeer zorgt voor overlast. Een aantal veelgebruikte wegen is niet geschikt voor het verwerken van al dat verkeer. Gevolg is dat bermen kapot worden gereden en er gevaarlijke situaties ontstaan voor fietsers. Ook veel schooljeugd maakt namelijk gebruik van diezelfde wegen.

Er wordt in het onderzoek nu geconcludeerd dat doortrekken van de ontsluitingsweg nauwelijks zorgt voor afname van het verkeer op de traverse van Dinther naar Heeswijk (oost-west verbinding) en dat een nieuwe weg daarom geen oplossing is voor dat probleem. Maar daar is die nieuwe weg natuurlijk ook niet voor bedoeld. De nieuwe weg is een noord-zuid verbinding voor verkeer van en naar Loosbroek/Nistelrode, die tevens gebruikt kan worden voor verkeer vanuit Heilaren/Rodenburg. Als we niets doen blijft het (nog altijd toenemende) vrachtverkeer dus dwars door de woonwijken van Dinther rijden, en blijft het gevaarlijk voor fietsers en auto’s op de wegen in het buitengebied. Ontoelaatbaar!

Marko Konings, fractievoorzitter Politieke Partij Blanco