Afbeelding

VVD Bernheze: File in Heeswijk-Dinther

Gemeentenieuws

Regelmatig word ik aangesproken door mensen die weten dat ik ‘iets doe in de gemeentepolitiek.’ Ze komen dan niet zelden met een verlanglijstje met op te lossen problemen. Vorige week werd ik door diverse mensen aangesproken over de files in Heeswijk-Dinther. Pardon? We hebben amper verkeerslichten, hoezo files? 

Ze doelden op files bij de milieustraat. Niet alleen mag je, als je pech hebt, daar een eind voor rijden want de milieustraat ligt aan de oostzijde van Dinther. Maar je kunt er ook niet alles storten. En de milieustraat is ook nog eens heel beperkt open. Namelijk drie keer een halve dag,12,5 uur per week, ongeveer 50 uur per maand. De meeste winkels zijn per week al langer open!

Bernheze heeft 12.791 huishoudens. Ervan uitgaande dat een huishouden gemiddeld twee keer per jaar naar de ‘stort’ gaat, wordt de milieustraat vereerd met meer dan 25.000 bezoeken per jaar. Per week meer dan 500 bezoekers! Omdat het merendeel van de inwoners doordeweeks werkt, is de zaterdag de drukste dag. In Veghel, met een vergelijkbaar aantal inwoners, is de milieustraat iedere werkdag open en zaterdag de hele dag!

Er staat nu dus elke zaterdag een file bij de milieustraat. De gemiddelde wachttijd op een zaterdag is inmiddels twee uur. De auto’s blokkeren allerlei wegen en veroorzaken verkeersopstoppingen. We willen mensen stimuleren om afval de scheiden, om spullen naar de gemeentewerf te brengen, maar dan moeten we wel zorgen dat dit mogelijk is. De VVD-Bernheze gaat hierover zeker vragen stellen!

Bernheze blijft goed, wordt beter
Reageren: info@vvdbernheze.nl

Marijke van Gestel, lijsttrekker VVD Bernheze