Afbeelding

Gouden Bruidspaar Antoon en José Verstegen – Maas

Human Interest

HEESCH – Dinsdag 28 december was het 50 jaar geleden dat Antoon en José elkaar het jawoord gaven. Antoon Verstegen (1948), geboren en getogen Heeschenaar, groeide op als derde kind in een gezin van negen. Ook José Maas (1950) is geboren en getogen in Heesch en groeide op als tweede kind in een gezin van tien. Na hun huwelijk gingen ze wonen in de tot woning omgebouwde stal van het ouderlijk huis van Antoon in Heesch. Daar wonen ze nu nog steeds, zij het in een ander deel van de boerderij.

Antoon werkte als oudste zoon mee op het boerenbedrijf van zijn ouders en leidde na het overlijden van zijn vader samen met zijn moeder het bedrijf. Enige jaren later startte hij met broer Harrie Loonbedrijf Gebroeders Verstegen. José werkte als jonge vrouw bij een slager en in de gezinszorg. Daarnaast vervulde zij als oudste dochter een belangrijke rol in de zorgtaken van haar ouderlijk gezin.

Het echtpaar kreeg twee dochters en zijn inmiddels trotse opa en oma van vier kleinkinderen, op wie ze al meer dan vijftien jaar elke maandag oppassen en die nog heel vaak bij hen te vinden zijn.

Beide doen al meer dan 30 jaar vrijwilligerswerk bij de Horizon, de Reumapatiëntenvereniging, Cumela en zorgcentrum Heelwijk. In hun vrije tijd houden ze ervan om samen of met anderen te gaan fietsen en familie en vrienden te bezoeken.