Afbeelding

De ouderen helpen de jeugdigen

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Een mooie samenwerking tussen twee zorginstellingen. Daar waar de ouderen van de dagbesteding van Laverhof creatief in de weer gingen met ballonnen en
papier-maché om daar kerstballen van te maken, konden de jeugdigen van Buro Lima deze ballen mooi versieren.  

Bij de gespecialiseerde dagbesteding van Laverhof wordt een dagprogramma geboden waarbij aandacht is voor activiteiten, contact met anderen en geestelijk en lichamelijk in beweging blijven het uitgangspunt is. Een mooi initiatief van Jolanda van Os, werkzaam bij Laverhof op deze dagbesteding én moeder van Jelle, een van de jeugdigen die woont bij Buro Lima. Zij zorgde voor de verbinding tussen beide zorginstellingen en zette een mooi initiatief op door ze samen aan een project te laten werken.

Helaas kon dit door de coronamaatregelen niet samen op één locatie. Maar Jolanda liet de ouderen de kerstballen maken bij Laverhof, zodat de jeugdigen deze in hun eigen woonhuis konden versieren. 

Voor de jeugdigen van Buro Lima is het de eerste keer voor ze dat ze een kerstboom met zelfgemaakte kerstversiering hebben. Ze mochten vooraf een plaatje kiezen wat op de kerstbal kwam te staan. De ene had een foto van een betonwagen, de ander van Enzo Knol. En Jelle had gewoon een knappe foto van zichzelf! Iedereen uit huis 3 heeft deelgenomen en op zijn eigen manier genoten. De jeugdigen met hun begeleiders waren samen met enkele ouders. Bij Buro Lima worden deze momenten ‘100% SAMEN’ genoemd. Het was een fijne en gezellige middag. 

Ook vanuit Laverhof worden zulke initiatieven zeer gewaardeerd.

Afbeelding