Afbeelding

Stille nacht…

Gemeentenieuws

De donkere dagen voor Kerstmis zijn nog wat somberder geworden. Geen gezellige drukte op de kerstmarkt of vrolijke muziek in de winkelstraten. De lichtjes in de feestelijk versierde etalages zijn uit en de kerstvieringen op werk en school zijn geschrapt. Nederland maakt zich opnieuw op voor een stille nacht.

Van oudsher is Kerstmis hét moment dat je samen met vrienden en familie viert. Met z’n allen naar de nachtmis, of aanschuiven aan een goed gevulde eettafel, bij sommigen cadeautjes onder de boom, samen een gezelschapsspel spelen of gewoon in goed gezelschap terugkijken op het afgelopen jaar of alvast vooruitblikken en plannen maken voor het nieuwe jaar.

Maar Kerstmis is niet alleen vrolijkheid en feest. Vooral ook met dit soort dagen sta je stil bij degenen die er niet meer bij zijn. Het is fijn om dat samen met anderen te kunnen doen, samen herinneringen ophalen. Helaas gaat dat dat dit jaar wederom niet in gezamenlijkheid. Maar laten we ondanks de beperkingen wel omkijken naar elkaar. Een kaartje, telefoontje of appje is een kleine moeite, gewoon om te laten weten dat je aan iemand denkt in deze tijd.

Laten we omkijken naar elkaar, vooral nu is dat nodig. De afgelopen twee jaar hebben er bij de meeste mensen flink ingehakt. Dierbaren zijn we verloren, vrienden en familie stonden soms tegenover elkaar in hun standpunten over de ernst van de situatie.

Laten we zuinig zijn op elkaar, probeer gezond te blijven en kijk hoopvol naar het nieuwe jaar.

Marko Konings, fractievoorzitter Politieke Partij Blanco