Afbeelding

CDA: Een Kerst met vieren, is dat wel Kèrst vieren?

Gemeentenieuws

Ongeveer een half jaar geleden schreef ik enthousiast dat we uit onze winterslaap aan het komen waren. De Covid-pandemie was eindelijk onder controle en ons oude leventje kwam weer op gang. Terrassen die open waren en sportvelden vol sportende kinderen met ouders langs de lijn. Het normale leven lachte ons toe. Alles werd weer gewoon.

Ik had het mis
De huidige realiteit is inmiddels weer bikkelhard en ons leven zit wederom op slot. Er is weer een lockdown. Kroegen en restaurants zijn dicht. ‘Blijf thuis’ is het adagium en er wordt geadviseerd om maar zéér beperkt bezoek te ontvangen. Zèlfs met Kerst. Ziet u dat al voor zich? Een Kèrst met vieren?

Deze coronaontwikkelingen hebben een enorme impact op ons leven. Het zorgt voor grote zorgen bij de Bernhezer ondernemers. Want: hoe moet dat nou met ons bedrijf? Met onze medewerkers? De lockdown zorgt ervoor, dat een ander probleem ook weer nadrukkelijker de kop opsteekt: eenzaamheid. Eenzaamheid door alle beperkingen, door zorgen, maar er zijn bijvoorbeeld ook veel mensen die vanwege de risico’s van corona thuisblijven en weinig mensen ontmoeten.

Het coronavirus lijkt maar moeilijk te stoppen, maar het eenzaamheidsvirus kunnen we zelf bij de kop pakken. Door gewoon iemand eens te bellen of een kerstkaart in de bus te stoppen. Kijk maar eens op www.eentegeneenzaamheid.nl, daar staan mooie initiatieven. Doet u met mij mee?

Erik van der Wijst, raadslid CDA Bernheze
CDA Bernheze: altijd in de buurt!