Afbeelding

VVD Bernheze: Einde van het jaar

Gemeentenieuws

Donderdagavond 16 december vond de laatste raadsvergadering van het jaar plaats. Zoals gebruikelijk werden er diverse moties en amendementen behandeld bij allerlei onderwerpen. Onder andere een motie om voorrang te verlenen aan inwoners van Bernheze bij de verkoop van een woning.

In de woonvisie zal 75 procent van de woningbouw bestaan uit koopwoningen beneden de grens voor de Nationale Hypotheek Garantie, op dit moment
€ 355.000,-. Dit biedt starters, eenpersoonshuishoudens en ouderen kansen op een betaalbare woning.

De Belastingen-en legesverordeningen 2022 werden vastgesteld. Het systeem van de Afvalstoffenheffing wordt gewijzigd. Voortaan betaal je voor het aantal keer dat je de kliko aan de straat zet. Voor het ledigen van de GFT-container blijft dat € 1,00 en voor de restafval container wordt dat € 16,00. Het gaat dus niet meer om het aantal kilo’s in de kliko.

Het amendement van de VVD-Bernheze om de vrijstelling voor mini-campings bij de toeristenbelasting te schrappen werd verworpen met tien stemmen vóór en elf stemmen tegen. Helaas waren twee raadsleden afwezig. Waren zij wel aanwezig geweest dan was het amendement aangenomen. Ook dat is politiek...

Over drie maanden zijn de gemeenteraadsverkiezingen en dan kunt u uw stem weer uitbrengen voor een nieuwe gemeenteraad. Of u nu tevreden bent over hoe het gaat in Bernheze of juist niet; laat uw stem horen en ga stemmen.

Namens de fractie van de VVD-Bernheze wens ik u fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! Op naar een jaar vol mogelijkheden, kansen en positiviteit!

#Blijf gezond!

Reageren: info@vvdbernheze.nl
Jack van der Dussen, fractievoorzitter VVD Bernheze