Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia

Een Rechtswinkel in Bernheze?

Ondernemend Bernheze

BERNHEZE - Voor velen wordt de samenleving met al haar regels ingewikkelder, waardoor steeds meer mensen in de verdrukking komen en tegen juridische problemen aanlopen die ze zelf niet kunnen oplossen. Echter, steeds minder mensen komen in aanmerking voor een zogenaamde pro deo advocaat, waardoor het recht krijgen voor velen onbetaalbaar wordt. Een rechtswinkel – bemenst door vrijwillige juristen - die gratis hulp biedt kan veel ellende voorkomen.

Mart Kievits is van plan om dit in Bernheze te realiseren. Hij heeft vanaf 1988 ervaring in het oprichten en runnen van een rechtswinkel, het rechtenonderwijs en commerciële juridische dienstverlening. Of dit in Bernheze gaat lukken is afhankelijk van de behoefte van de bewoners, medewerking van de gemeente, maatschappelijke instellingen, et cetera én of zich genoeg vrijwilligers zullen melden om de rechtswinkel te bemensen. Bij deze een oproep om je te melden via info@rechtswinkel-bernheze.nl.

Het team zal bestaan uit (bijna-)juristen die één avond per week spreekuren gaan verzorgen voor bewoners voor wie de drempel te hoog is om betaalde rechtshulp in de arm te nemen. De rechtswinkel zal zeer laagdrempelig gaan werken; bewoners kunnen binnenlopen zonder vooraf een afspraak te hoeven maken, zij hoeven niet hun naam te geven en kunnen volkomen anoniem hun juridische problemen voorleggen.

Bewoners kunnen dan terecht met vragen op het gebied van arbeidsrecht, huur, besluiten van overheden, burenrecht, woonoverlast, schadevergoedingskwesties, problemen met de politie/BOA’s, betalingsproblemen, jeugdrecht, strafrecht, gezondheidsrecht, uitkeringen, echtscheidingen en alimentatie, consumentenrecht, koop- en andere contracten en nog veel meer andere rechtsgebieden.

Mart Kievits
Afbeelding
Ondernemend Bernheze 2 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 5 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur gisteren Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze