Afbeelding

Adventsactie 2021 in HDL

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER/LOOSBROEK - Hoe mooi is het in de aanloop naar Kerstmis te kiezen voor verbetering van de geboortezorg in Somalië. Loosbroek en Heeswijk-Dinther gaan dit jaar voor ‘een gezonde start voor moeder en kind’.

Somalië is geteisterd door conflicten, overstromingen en extreme droogte. De Somalische bevolking krijgt alle ellende over zich heen, de mensen zijn ontheemd in eigen land of gevlucht naar een buurland. Kwaliteit en bereikbaarheid van gezondheids- en geboortezorg zijn in het hele land ronduit slecht. De meeste zwangere vrouwen maken gebruik van traditionele vroedvrouwen. Dit leidt, samen met de gebrekkige voorzieningen, tot een extreem hoog sterftecijfer van pasgeboren baby’s en van moeders.

In de stad Burdhubo, in het zuiden van Somalië, is sinds kort een gezondheidscentrum voor inwoners van de stad en de omliggende kampen voor ontheemden. Daar bieden deskundigen professionele geboortezorg en begeleiding aan 720 zwangere vrouwen, 240 jonge moeders en 150 pasgeborenen. In de kerken van Loosbroek en Dinther houden wij op zondag 19 december daarvoor een extra collecte. Doneren kan ook door een gift te storten op NL89 INGB 0653 1000 00 ten name van Adventsactie, Den Haag. Meer weten? Ga dan naar www.adventsactie.nl.

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 4 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 5 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 7 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 7 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 8 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 8 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze