Afbeelding

Hulp bij levensvragen

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE - Bij ziekte en pijn gaan we naar de dokter. Voor psychische problemen is er de psycholoog of de GGZ. Maar waar kun je terecht met al dat andere, wat het leven soms zwaar kan maken? Verdriet, om wat er zo anders loopt dan je gehoopt had. Rouw, om het verlies van iemand die alles voor je betekende. Maar ook eenzaamheid. Of dat knagende gevoel: wat heeft mijn leven nog voor zin. Waar en bij wie kun je met zulke levensvragen terecht?

Sinds drie jaar is het mogelijk om via een regionaal Centrum voor Levensvragen een afspraak te maken met iemand van Geestelijk Verzorging Thuis. Die is opgeleid en getraind voor begeleiding in zulke situaties, Het is voor iedereen, ongeacht religie of levensbeschouwing. Zo’n gesprek (het kunnen er ook twee of drie worden) kan bij u thuis. Bent u 50 jaar of ouder dan is deze voorziening voor u kosteloos, dankzij een regeling van de overheid.

Belangstelling? Neem contact op met het Centrum voor Levensvragen NO Brabant, 06 22 72 71 10 of info@cvlnob.nl. Meer informatie op www.centrumvoorlevensvragennoordoostbrabant.nl