VLNR - vanaf achterste rijRoel Fresow, Adrienne Suppers, Anke Kerkhof, Esther Bodde;voorste rij: Lisanne van Mierlo, Anna Hettinga, Marjolein Vogel
VLNR - vanaf achterste rijRoel Fresow, Adrienne Suppers, Anke Kerkhof, Esther Bodde;voorste rij: Lisanne van Mierlo, Anna Hettinga, Marjolein Vogel Marcel van der Steen

‘Waarom naar een ziekenhuis als je niet ziek bent?’

Ondernemend Bernheze

HEESCH – Sinds 2019 is Heesch een parel in de gezondheidszorg rijker. Plastisch chirurgen Roel Fresow uit Veghel en Esther Bodde uit Son en hun hechte team vestigden hun Zelfstandig BehandelCentrum (ZBC) Klaver Klinieken in Gezondheidscentrum Ceres. Ze scoren gemiddeld een 10 op patiënttevredenheid en patiënten komen vanuit het hele land en zelfs daarbuiten. Onze redactie ging op onderzoek uit wat deze kliniek zo bijzonder maakt.

Wie denkt dat plastische chirurgie alleen voor steenrijke supersterren is, heeft het mooi mis! Roel legt uit: “De overheid streeft al jaren naar de juiste zorg op de juiste plek, zodat ziekenhuizen ontlast worden en mensen sneller geholpen kunnen worden. Een carpaal tunnelsyndroom, trigger finger of overhangende oogleden kunnen voor veel ongemak zorgen of zelfs werkzaamheden in de weg zitten. Maar als je daar last van hebt, ben je niet ziek! Waarom zou je dan wel naar een ziekenhuis gaan?”

Klaver Klinieken: De juiste zorg op de juiste plek

Esther vult aan: “Dat is ook het belangrijkste verschil tussen een ZBC en een privékliniek; wij leveren als ZBC dezelfde zorg als een ziekenhuis, maar zonder de setting van een ziekenhuis. Het kost ook geen cent meer, want wij verlenen gewoon verzekerde zorg. Het verschil is alleen dat wij een zeer specialistische aanpak hebben, en de mogelijkheid hebben om ons heel bewust te richten op het leveren van hoge kwaliteit zorg. We nemen hoogstpersoonlijk alle tijd voor je en we zijn altijd bereikbaar.”

“Soms kunnen we zelfs iets op dezelfde of de volgende dag al verhelpen. Een kleine ingreep kan zo’n ongelofelijk groot verschil maken. We vinden het geweldig om iemand weer helemaal happy naar buiten te zien gaan”, vertelt teamleider poli Anke Kerkhof. “En alles gaat in goede samenwerking met ziekenhuizen, huisarts, gynaecoloog, oncoloog, fysiotherapeut en apotheek. Dat maakt het Gezondheidscentrum ook zo bijzonder.”

Klaver Klinieken heeft, naast Roel en Esther, nog twee specialisten onder haar dak: cosmetisch arts KNMG Anna Hettinga en Physician Assistant (injectable specialist) Chloé Wittenberg. Het team kende elkaar al van vóór de oprichting. Allemaal hadden ze dezelfde visie. “We misten echt de persoonlijke aandacht op de plek waar we werkten. Een vluchtige, onpersoonlijke aanpak was niet aan ons besteed. Dat moest anders kunnen. Met dat doel zijn we samen van start gegaan”, licht Roel toe.

Het is niet verwonderlijk dat Klaver klinieken een succesformule is. Verzekerde zorg van hoge kwaliteit in een kleinschalige omgeving, dicht bij huis. Altijd iemand aan de telefoon met verstand van zaken en in onderling overleg is binnen de kortste keren de behandeling ingepland. Een breed lachende patiënt loopt met Esther naar de uitgang: “Ik ben zo blij dat ik voor mijn ingreep niet naar het ziekenhuis ben gegaan. Dit was een hele fijne ervaring. Zo kan het dus ook!”

Tekst: Monique van Strien

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 7 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 10 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze