Korfbalsters winnen opnieuw belangrijke wedstrijd

NISTELRODE - Prinses Irene zorgde voor een goede start en Laura van de Ven scoorde de eerste twee doelpunten door een korte kans en een strafworp te benutten. Vervolgens zorgde Annelies Thijssen dat de stand naar 3-0 werd gebracht. Hierna bracht Spes de stand terug op 3-2 door vier goede uitgespeelde aanvallen door Josje Reinders (2), Annelies Thijssen, Maddy van Dijk; een ruime voorsprong van 7-2 was het gevolg. Prinses Irene zorgde voor een goede rebound waardoor er veel aanvallen herhaald konden worden. Nogmaals scoorde Prinses Irene vier maal een afstandsschot waardoor stand 11-3 werd. Maddy van Dijk scoorde er twee, Gaby van Santvoort en Nora Schouten in de andere aanval beide één. De rust werd ingegaan met 12-4 door een mooi afstandsschot van Annelies Thijssen.

Matige tweede helft
Na de rust bouwde Prinses Irene de stand verder uit naar 14-5 door twee afstandsschoten van Gaby van Santvoort en Maddy van Dijk. Daarna kwam Spes beter in de wedstrijd. Zoals de dames het verdedigend goed hadden staan in de eerste helft, werd dit in de twee helft minder. Spes ging de aanvallen beter uitspelen en zorgde langzaam dat het gat minder groot werd. Het waren Gaby van Santvoort, Laura van de Ven en Maddy van Dijk die iets terugdeden. De wedstrijd was onnodig spannend gemaakt en de stand werd 17-16. Gaby van Santvoort scoorde een korte kans en Evy van de Akker maakte twee belangrijke doelpunten waardoor de wedstrijd gewonnen is met 20-16.

Opstelling en scores: Laura vd Ven(3) Gaby v Santvoort(4), Nora Schouten(1), Josje Reinders(2), Evy vd Akker(2), Maddy v Dijk(5), Annelies Thijssen(3) en Carolien van Santvoort
Wissels: Anouk van Grunsven, Lisan Mikkers, Esther van Venrooij, Kim van Schijndel