Afbeelding

VVD: BOA(’s) in Bernheze

Gemeentenieuws

Een van de belangrijkste speerpunten voor de VVD-Bernheze is veiligheid. En veiligheid is gebaat bij toezicht en handhaving. Wij pleiten daarom ook al jaren voor tenminste één extra Boa.

Ons college vindt dat echter niet nodig omdat we in geval van nood een beroep kunnen doen op Boa’s uit Oss. Dat valt echter nogal tegen. Toen de horeca op 13 november om 20.00 uur moest sluiten, was er in Bernheze precies één Boa beschikbaar. Waar onze tweede Boa was, is niet duidelijk en ondersteuning vanuit Oss was niet beschikbaar. Wat de VVD-Bernheze betreft kan het zo niet langer!

De gemeente Bernheze heeft een totale oppervlakte van ruim 9.000 hectare en 31.500 inwoners. De gemeente telt, inclusief Munnekens-Vinkel, zes kernen en 53 buurten. En dat alles onder toezicht van twee Boa’s...

Het takenpakket van de Boa is door de cCoronacrisis bovendien flink uitgebreid. Extra controles, veelal in de horeca, kosten tijd. Jeugdgroepen – die echt niet meer weten wat ze moeten doen in de avonduren – vragen ook om meer toezicht.

Ondertussen willen we wel graag een leefbare leefomgeving hebben. En hoe fijn is het als u overlast in uw buurt gewoon kunt melden en dat er dan ook daadwerkelijk iemand beschikbaar is om hierop te handhaven?

Het toezicht van de Boa vindt niet alleen overdag, maar ook ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekend plaats. Hiervoor zal er wel voldoende personeel beschikbaar moeten zijn. Daarom pleit de VVD-Bernheze dus voor meer Boa’s!

Reageren? Graag via info@vvdbernheze.nl

Mark van de Ven, raadslid VVD Bernheze