Afbeelding

CDA: Toekomst Bernheze

Gemeentenieuws

Hoe ziet de toekomst van Bernheze eruit  en welke opgaven komen er op ons af? Enkele vragen die niet zomaar beantwoord kunnen worden. Deze week is er een dialoog georganiseerd door de burgemeester en wethouders van Bernheze, om samen met een groot aantal vertegenwoordigers van diverse organisaties in gesprek te gaan. Een gesprek om met elkaar richting te geven aan de omgevingsvisie voor Bernheze.

Wethouder Pieter van Dieperbeek (CDA) geeft leiding aan dit proces. Dorpsraden, IVN , ZLTO, bouwbedrijven, Waterschap, zorgmedewerkers, Provincie, omliggende gemeenten en veiligheidsregio zijn onder de genodigden. Aan verschillende thematafels worden onderwerpen als gezondheid, energietransitie, klimaatopgave, woningbouw, bedrijven, leefbaarheid, biodiversiteit, toenemende zorgvraag, behoud van landschap en nog veel meer besproken.

Kunnen we richting de toekomst slimme oplossingen bedenken om ambities met elkaar te verbinden? Er is een veelheid van vragen om te beantwoorden. Het is van belang een wensbeeld voor de verre toekomst, een stip op de horizon, te hebben om gezamenlijk naar toe te werken.

We zien dat er agrarische bedrijven stoppen. Dat levert nieuwe vraagstukken op. Waar laten we deze sector een stap naar de toekomst maken en waar moet aan een andere invulling gedacht worden? De energietransitie brengt ons een zoektocht naar een plek voor windmolens en ruimte voor zonneparken, beide niet onomstreden. Vraagstukken die een visie behoeven die een goede afweging mogelijk maakt en daarbij een goede dialoog met belanghebbenden.

CDA; altijd in de buurt.

Adri School, burgerlid Bestuur en Strategie