Afbeelding

Levensmiddelenkastje voor minder bedeelden

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Nu het langzaam aan winter wordt, is de stekjesbibliotheek Stek-o-Take aan de Meerstraat gesloten. Het is nu te koud voor tere stekjes maar omdat het kastje er toch hangt, en eigenaresse Nathalie de Rooij ook in de winter wat wil doen voor de medemens, is de Stek-o-Take voor een paar maanden veranderd in de Geef-o-Take; een kastje met houdbare levensmiddelen voor mensen die het minder breed hebben. 

“Helaas bestaat armoede in Nederland nog steeds. Door corona is het alleen maar meer geworden denk ik”, zegt Nathalie. “Ik zou willen dat het niet meer nodig was dat er voedselbanken waren, jammer genoeg is dat wel de realiteit. Dus dan draag ik er toch graag een klein steentje aan bij. Hopelijk zijn er meer kastjeshouders die dit idee overnemen.” 

Het is de bedoeling dat er houdbare producten in komen. Zelf heeft Nathalie crackers, een pak spaghetti, blikjes groenten en soep en shampooflessen in het kastje geplaatst. “Nog niet aan de datum en helemaal goed, maar bij ons verstoft het en dat is jammer”, legt ze uit. 

De Rooij roept mensen uit Bernheze op zelf even in de kelder of keukenkast te duiken. “Zeker weten dat er bij iedereen wel wat staat dat je toch niet gebruikt. Daar kun je anderen een plezier mee doen!” Die producten kunnen – geheel coronaproof - in het kastje gedoneerd worden. 

Je vindt het kastje aan het begin van de Meerstraat, vanaf de Abdijstraat en Lariestraat gezien. “Net voor de bocht aan de linkerkant”, zegt Nathalie. De Rooij hoopt dat het kastje goed wordt bezocht, zowel door donateurs als mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. “Samen delen is het belangrijkst. Dus doneer onbeperkt, maar pak beperkt, zodat er veel mensen geholpen kunnen worden!”

Afbeelding
Vitaliteit 1 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 20 uur geleden Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Afbeelding
Sport 21 uur geleden Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek
Afbeelding
Kunst & Cultuur 21 uur geleden Trouwdag voor Bart en Kim met het Sint Willebrordusgilde Heeswijk
Afbeelding
Sport gisteren Dertien keer Nederlands kampioen voor Dance Team Nistelrode