Afbeelding

Fusie tussen SKPO Novum en Filios Scholengroep per 1 januari 2022 een feit

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE - De fusie volgt op de intensieve samenwerking die de laatste jaren groeide. Begin 2021 startten de besturen een onderzoek naar de meerwaarde van een fusie. Daaruit kwam naar voren dat één gezamenlijke organisatie steviger in staat is goed onderwijs in de regio te verzorgen. Inmiddels hebben de gemeenschappelijke medezeggenschapsraden, raden van toezicht en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap groen licht gegeven en staat niets een fusie in de weg.

Sámen Filios Scholengroep
Door de fusie ontstaat een organisatie van 20 basisscholen met 4.700 leerlingen en 460 medewerkers. Jack Daalmans en Archel Kerkhof staan als bestuurders aan het roer: “Samen kunnen we de scholen krachtiger ondersteunen en een aantrekkelijkere werkgever zijn.” Filios Scholengroep is de naam van de nieuwe organisatie. “Deze naam is de afgelopen jaren met zorg en aandacht gepositioneerd. Daardoor is de naam goed bekend in de drie gemeenten waar onze scholen staan. Bovendien is het zowel symbolisch als letterlijk een betekenisvolle naam. Filios betekent ‘kinderen’ in het Latijn. Scholengroep spreekt voor zich.” Binnenkort onthullen Jack en Archel het nieuwe logo dat laat zien dat ze samen één krachtige organisatie vormen.

Positief voor medewerkers
Voor medewerkers pakt de fusie positief uit. “We kunnen dingen efficiënter organiseren waardoor zoveel mogelijk onderwijsgeld daadwerkelijk naar het onderwijs gaat. En medewerkers kunnen kennis uitwisselen en van elkaar leren. Zij krijgen meer mogelijkheden om zich binnen de organisatie te ‘bewegen’ en ontwikkelen.”

Weinig veranderingen voor ouders en kinderen
Voor ouders en kinderen verandert er niet veel. De scholen zelf behouden hun vertrouwdheid, eigenheid en klein- of grootschaligheid. Wat wel verandert, is de organisatie achter de scholen. “Door de fusie kunnen we elke school nog beter helpen om ambities te realiseren. Zo versterken we samen het onderwijsaanbod.”