Afbeelding

Financiële steun voor verplichte coronacontrole

Gemeentenieuws

BERNHEZE - Bijna elke week is er een persgesprek van de gemeente en regelmatig schuift een van de redactieleden van DeMooiBernhezeKrant aan. Hieronder één onderwerp uitgelicht van het persgesprek. Financiële steun voor verplichte coronacontrole

Afgelopen vrijdag is de lijst uitgebreid van organisaties die verplicht zijn om coronatoegangsbewijzen te controleren (CTB-controleplichtige organisaties). Het Rijk heeft 45 miljoen euro beschikbaar gesteld om die organisaties financieel tegemoet te komen.

Naar rato is vastgesteld dat Bernheze daarvan € 80.000,- te besteden krijgt. Hiermee kunnen horecaondernemers, evenementen en de paracommercie (gemeenschapshuizen, sportclubs etc.) worden ondersteund. Het gaat dan over de periode van 22 september tot en met 31 december van dit jaar. In aanmerking komen extra loonkosten en materiële kosten die gemaakt moeten worden om aan deze controle verplichting te kunnen voldoen.

De betreffende organisaties zullen een mail ontvangen waarin staat uitgelegd hoe zij aanspraak kunnen maken op deze steun. Via een formulier kunnen zij een aanvraag doen. De deadline hiervoor is 12 januari. Als alle aanvragen zijn ontvangen, zal de gemeente middels toepassing van een formule vaststellen hoe de gelden onder de aanvragers zullen worden toegekend. Achteraf vindt dan de uitbetaling plaats.

Burgemeester Marieke Moorman wil graag een beroep doen op iedereen om medewerking te verlenen indien er aan de deur gevraagd wordt om je toegangsbewijs te laten zien. Deze verplichting is een last voor de organisaties die erom moeten vragen. Ieders begrip maakt het voor hen wat gemakkelijker.

Tekst: Monique van Strien

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 7 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 8 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 10 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 11 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 11 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 11 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze