Afbeelding

Heemkundekring Heesch brengt nieuw boek uit

Kunst & Cultuur

HEESCH - Heemkundekring ‘De Elf Rotten’ brengt dit najaar een nieuw fotoboek uit. Het fotoboek behandelt de venters en bezorgers die in Heesch in de twintigste eeuw langs de deur kwamen. De titel van het boek luidt: ‘Wè mag’t zen?’. Het boek kost bij voorinschrijving € 18,-.

Inhoud
In Heesch waren in de eerste helft van de twintigste eeuw veel mensen onderweg om brood, groenten, zuivel en andere levensmiddelen en huishoudelijke artikelen aan de man te brengen. Zij brachten hun waren aan huis. Je had rondtrekkende kooplieden of marskramers die bijvoorbeeld stoffen, knopen of bijouterieën aanboden in een korf, kist of mand, maar ook de scharensliep ging rond en een pannenlapper. Veel mensen kennen natuurlijk ook bezorgers als de groenteboer, de melkboer, de olieboer en de broodbezorger. Het waren in Heesch vertrouwde gezichten die aan de deur kwamen zoals ‘Jaske Mik’ en ‘Pietje Ollie’.

Het boek telt 96 pagina’s en wordt uitgebracht in een oplage van 200 exemplaren.

Bestellen
Het boek kan bij voorinschrijving besteld worden. Dat kan op verschillende manieren. Via het invullen van een formulier op de website van de heemkundekring, via een mailtje aan het secretariaat van de heemkundekring secretariaat@de-elf-rotten.nl of door een briefje in te leveren bij de heemkundekring, Schoonstraat 35, 5384 AL in Heesch.

Vermeld in ieder geval: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en aantal te bestellen boeken.

Ophalen
Op zondag 28 november kunnen de eerste boeken die besteld zijn tegen contante betaling opgehaald worden tijdens de open dag in de Heemschuur, van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is: Schoonstraat 35 in Heesch. Uiteraard wordt er die dag rekening gehouden met de Covid-19 maatregelen. Er wordt uiteraard nog een tweede verkoopdag georganiseerd.

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 10 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 11 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 14 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 14 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 14 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze