Renske Waalen: enorm belangrijk bij de derde zege van de dames dit seizoen.
Renske Waalen: enorm belangrijk bij de derde zege van de dames dit seizoen. Rachelle Fotografie

Heerlijke overwinning voor dames Dynamico

OSS/HEESCH – Een thriller van jewelste, een dubbele en succesvolle comeback, een keepster die een dijk van een wedstrijd speelde, de doelpuntenproductie die mooi verdeeld werd. Dat waren de vier voornaamste kernpunten uit de wedstrijd van de Dynamico-dames tegen EHV. Uit in Eindhoven werd de eerste uitzege geboekt: 17-18 na een ruststand van 10-6.

En of de dames veerkracht hebben. Het tweede deel van de eerste helft was bepaald niet vlekkeloos verlopen getuige de 5-5 tussenstand die werd ingewisseld voor een achterstand van 10-6 bij rust. Dan zouden de koppies kunnen gaan hangen, maar niks daarvan… De Heesch/Osse ploeg begon perfect aan de tweede helft en zorgde met vier treffers op rij voor de eerste comeback. Zussen Evi en Mirne Hoeks en Sabine Hommersom scoorden allemaal vanuit open spel, terwijl laatstgenoemde ook nog een strafworp benutte. In deze fase was doelvrouw Renske Waalen op haar best. Ze liet letterlijk niks door.

Maar de thuisploeg gebruikte die serie weer als brandstof voor een sterkere fase, waardoor even later de uitgangspositie een stuk minder werd voor de equipe van trainer Jan van Munster: 14-11. Maar Dynamico panikeerde niet, mede omdat Renske weer een fase had dat ze nauwelijks te verslaan was. Daardoor waren de goals van Quinty Kuijpers en Maud van de Wetering nog meer waard, met en tussenstand van 15-14 tot gevolg. EHV had nog een oprisping (16-14), maar daarna werd de tweede comeback pas écht ingezet. Evi Hoeks en Sabine Hommersom zorgde met hun goals voor een gelijke tussenstand (16-16).

Eva Langens, in de eerste helft ook al twee keer trefzeker, zorgde voor de eerste voorsprong sinds de 2-4. En nog was de koek niet op, want Sanne Turlings scoorde ook. Naar later bleek was dat de winnende treffer, want EHV scoorde nog een keer, maar verder liet Dynamico het niet komen. De overwinning werd echt uit het vuur gesleept.

Het betekende de eerste uitzege en misschien ook wel de mooiste overwinning van dit seizoen. Waar de dames staan begint nu langzaam helder te worden, in de subtop. Met drie keer winst en drie keer verlies staat Dynamico vijfde. De drie nederlagen werden geleden tegen ploegen die allemaal boven de donkerblauwe formatie staan, terwijl de overwinningen werden geboekt tegen teams die nu onder Dynamico staan. De vijfde plek in de eerste klasse lijkt dus een reële afspiegeling van het seizoensverloop tot nu toe én van de krachtsverhoudingen in deze competitie.

EHV – Dynamico 17-18 (10-6). Scores Dynamico: Quinty Kuijpers 4, Sabine Hommersom 4, Eva Langens 3, Sanne Turlings 3, Evi Hoeks 2, Mirne Hoeks 1, Maud van de Wetering 1.