Afbeelding

Evelyne van Oort en Yolanda van Griensven-van Oort zijn Porcus L en Adjudant in Krullendonk

Kunst & Cultuur

KRULLENDONK - Krullendonk is weer ontwaakt na een lange periode. Zaterdag 13 november vond in CC De Pas, na een jaar geen carnaval te hebben gehad, dé onthulling van de nieuwe Prins van Krullendonk plaats. Tijdens het 11-11 bal werd bekend wie komend carnavalsseizoen heersen over Krullendonk. Evelyne van Oort is Porcus L, de 50ste en Yolanda van Griensven-van Oort is haar Adjudant. 

Prins Porcus L
Porcus L luistert doorgaans naar de naam Evelyne van Oort. Evenlyne is geboren op 19 april 1971 in Krullendonk. Ze is de middelste dochter van Gerrit van Driek van Bertus Arie Joosten, bekend als Gijs van Oort en Mientje van Oort-van der Meer. Zij is samen met Martien Buters en het gezin bestaat verder uit Mathijs, Wouter en Brechje.

Evelyn is werkzaam als zorgmanager bij gezin-logeerhuis Dolfijn in Hellouw. Haar hobby’s zijn gezellig samenzijn met familie en vrienden, wandelen en ze is al jaren actief in het organiseren van het seniorenbal tijdens carnaval. Bij Evelyn zit het carnaval dan ook in haar hart en samen met haar zus bedenkt en maakt ze kleding en accessoires voor carnaval.

Ook dit jaar staat de Prins er niet alleen voor. Evelyne wordt bijgestaan door, de in het ziekenhuis in Oss geboren, maar echt altijd gewoond in Krullendonk, Adjudant Yolanda van Griensven-van Oort, haar zus. Zij is geboren op 22 april 1966 en de oudste uit het gezin van Oort. Yolanda is getrouwd met Bennie en samen zijn ze de ouders van Simone en Thomas. Yolanda werkt als apothekersassistente bij Service Apotheek Ceres in het nieuwe gezondheidscentrum Ceres in Krullendonk.

Onze hoogheden zijn zussen. Zeer enthousiast hebben ze gereageerd op onze oproep en waren vooral flink aan het meedenken en hebben toen besloten om te reageren.

Hun motto van komende carnaval luidt: “Me deez twee zussen is het fist nie te sussen”

Foto’s en meer informatie over de Prins & Adjudant kan je vinden op www.krullendonk.nl en op de Facebookpagina en Instagrampagina van Stichting Carnavalsviering Heesch.